GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Kasım 2021 Cuma 16:57

CHP Torbalı'da yeni başkan kim olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı'da görevden alınan eski ilçe başkanı Erol Günaydın'ın yerine Övünç Demir'in geçici yönetim olarak atanması sonrası gözler ilçe kongresine çevrilmişti. CHP tüzüğüne göre görevden alınma sonrası kongrenin yapılması için belirlenen süreçte sona doğru gelinirken, kulislerde üç ismin adı ön plana çıkıyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın'ın görevden alınmasının ardından geçici yönetim olarak CHP Genel Merkezi Övünç Demir'i atamıştı.

Geçici Demir yönetimi sonrası gözler ilçe kongresinin ne zaman olacağı sorusuna çevrilirken, Günaydın'ın görevden alınması sonrası CHP tüzüğü gereği seçimin yapılması için tanınan sürecin sonuna yaklaşırken kulislerde 'aday kim olacak?' sorusunun cevabı netleşmeye başladı.

'AKPINAR' ADAYLIĞINI AÇIKLADI, GÖZLER 'DEMİR' DE
Mevcut geçici yönetimde bulunan Demir, ilçe kongresinde başkanlık için adaylığını açıklaması beklenirken, CHP Torbalı'da 2014-2019 yılları arasında İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş olan Faruk Akpınar'ın aday olması bekleniyor.

O İSMİN ADAYLIĞINDA GENEL MERKEZ DETAYI
Kulislerde CHP Torbalı ilçe başkanlığı için ismi geçen bir diğer kişi de Torbalı Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Mehmet Yıldız Sivrikaya. Sivrikaya'nın ilçe başkanlığı için ismi yüksek sesle kulislerde dolaşırken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından 'Meclis üyeleri ilçe başkanı olmasın' söylemi nedeniyle aday olup olmayacağı bilinmezliğini koruyor.

KONGRE TARİHİ BELİRSİZ
28 Ekim tarihinde CHP Torbalı eski İlçe Başkanı Erol Günaydın, CHP İzmir İl Yönetimi tarafından görevden alınırken, yeni ilçe başkanının seçileceği ilçe kongresinin tarihi henüz açıklanmadı. Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğü gereği, görevden alınmanın ardından ilçede 45 gün içinde kongrenin yapılması gerekiyor.