GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Haziran 2023 Cumartesi 09:49

CHP Menderes kulisleri... Adım adım iki adaylı seçim!

Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Örgütü’nde ilçe başkanlığı için Hakan Karakurt adı ortaya atıldı. Eski başkanlardan Ahmet Pala başta olmak üzere pek çok parti büyüğünün ve tabanın desteğini alan Karakurt’un, mevcut Başkan Sezen Şen’e rakip olması bekleniyor.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü’nde kongre sürecinin başlamasına sayılı günler kala, Menderes örgütünde önemli bir gelişme oldu.

Mevcut İlçe Başkanı Sezen Şen’in yanı sıra Ali Cankurtaran ve Sebahattin Taşkıran’ın ilçe başkanlığına talip olduğu, Erdoğan Yalçın’ın böyle bir talebi olmadığı halde tabanın onu ilçe başkanı görmek istediği konuşuluyordu. Bu isimlerin ardından, Hakan Karakurt da ilçe başkanlığı için bir haftadır görüşmelerde bulunduğu, eski İlçe Başkanı Ahmet Pala başta olmak üzere pek çok parti önderinin desteğini aldığı öğrenildi.

PARTİ BÜYÜKLERİNDEN FİKİR VE ÖNERİLERİNİ ALDIM
Egedesonsöz’e konuşan Karakurt, adaylığıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Evet; CHP Menderes İlçe Başkanlığı için yola çıktım. Sadece, parti büyüğüm Ahmet Pala’nın desteğiyle çıkmadım bu yola. Çok sayıda ağabeyimle, büyüklerimle görüştüm, onların fikirlerini, desteklerini aldım, öyle çıktım. Tabanda karşılığım var. Çünkü ben eski bir partiliyim. Gençlik kollarında görev yaptım. 42 yaşındayım ve 2012 yılında Muammer Karabacak ağabeyimizin yönetiminde yer aldım.”

SON BEŞ YILDAKİ YÖNETİMLERDEN FARKLI BİR YÖNETİM SERGİLEYECEĞİM
Adı geçen pek çok adayın çekimserliğinin devam ettiğini, mevcut Başkan Sezen Şen ile kendisinin arasında bir yarış olacağını düşündüğünü anlatan Hakan Karakurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Menderes’te son beş yıl içinde ilçe başkanlığı sık sık el değiştirdi. İstikrarlı bir yönetime ihtiyaç var. 10 Temmuz’dan sonra delege seçimleri başlayacak. Sonraki süreçte ilçe kongresi olacak. Yeterince tecrübeliyim ve iddialı geliyorum. Son beş yıldaki yönetimlerden çok farklı bir yönetim anlayışıyla partiye hizmet edeceğim. Kimseyi ayrıştırmadan, herkesi kucaklayarak, küskünleri partiye çekerek, onları aynı çatı altında yeniden buluşturarak güçlü bir örgütü yeniden hayata geçirmek istiyorum. Bu uğurda geceli gündüzlü çalışacağım. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, hiç kimsenin güdümünde olmayacağım. Bugüne kadar hiç kimsenin adamı olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Kendi ayaklarım üzerinde durup, gerektiğinde bir ağabey, gerektiğinde masaya yumruğunu vurabilen bir ilçe başkanı olacağım. Bu arada, ilçe başkanlığı görevimi öyle çok uzun yıllar yapmak niyetinde değilim. Gençleri partiye adapte ettikten, küskünleri toparladıktan sonra birkaç yıl içinde ilçe başkanlığını gençlere bırakacağım. O makamı çok uzun yıllar meşgul etmek istemiyorum.”