GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Haziran 2023 Cumartesi 09:12

CHP’li Bakan, ‘Örnekköy’de operasyon var’ dedi ve ekledi: Bunlar ıvır zıvır şeyler!

İzmir Büyükşehir Belediyesi uhdesinde Örnekköy’de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir binada eksik demir ve hatalı beton atıldığının tespit edilmesi ve belediye tarafından yıkım kararının alınması hakkında değerlendirme yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Proje bir defa doğru bir proje… İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’i yıpratmaya yönelik bir operasyon var. Yok demir çalınmışta tutanak tutulmuş. Bunlar ıvır zıvır şeyler. Savcılık gereğini yapar, hırsızı bulur, yargılar. Bundan dolayı bir projeyi ve anlayışı yargılamaya çalışmak saçma sapan bir şey” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda kent gündemini bir süredir meşgul eden Örnekköy projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesinde alt müteahhit firmanın eksik demir ve hatalı beton attığının tespit edildiğini kamuoyuna duyurmuştu. Önce mühürlenen, ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklaması ile yıkım kararı alınan bina ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik İl Müdürülüğü ekipleri yapımı süren diğer bloklarda da incelemelerini tamamladı. İl Müdürlüğü’nün hazırladığı raporların Temmuz ayında kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

SAVCILIK GEREĞİNİ YAPAR, HIRSIZI BULUR, YARGILAR
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan CHP’li Bakan, “Proje bir defa doğru bir proje… İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’i yıpratmaya yönelik bir operasyon var. İZBETON son derece başarılı bir kurum… Soyer döneminde daha da etkin hale geldi. Kentsel dönüşüm ile ilgili de kimsenin elini taşın altına koymadığı bir dönemde kentsel dönüşüm kooperatifle, dayanışmayla, birilerini zengin eden bir yolla değil de kamucu bir yolla gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar ile büyükşehir belediyesi arasında bir ortak projedir ve doğru ve büyümesi gereken bir iştir. Türkiye’ye örnek rol model bir iştir. Yok demir çalınmışta tutanak tutulmuş. Bunlar ıvır zıvır şeyler. Neyse savcılık gereğini yapar, hırsızı bulur, yargılar. Bundan dolayı bir projeyi ve anlayışı yargılamaya çalışmak saçma sapan bir şey” dedi.