GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Ağustos 2024 Cuma 18:59

CHP'li Yücel'den sert sözler: Özalan ve İnan, İzmir için utanç kaynağı!

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, TİP Milletvekili Can Atalay'ın durumunu görüşmek için toplanan TBMM Genel Kurulu'nda çıkan olaylar üzerinden AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ile AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Miletvekili Eyyup Kadir İnan'a yüklendi. Yücel, "Planlanmış bir saldırının uygulayıcısı olan Alpay Özalan ile Eyyüp Kadir İnan, İzmir için de, TBMM için de birer utanç kaynağı olduklarını bir kez daha gösterdiler" dedi.

Meclis, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplandı. Meclis’in ilk dakikalarında TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve AK Partililer arasında gerilim yaşandı. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Ahmet Şık’a yumruk attı. Daha sonra muhalefet milletvekilleri ile AK Partilililer arasında kavga çıktı. Kavgada DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in kaşı açıldı.

Yaşanan olayların ardından AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Miletvekili Eyyup Kadir İnan ise  "PKK Sempatizanı Ahmet Şık’ın kirli dili yüce meclisimize yakışmayan görüntülere sebep olmuştur. TİP ve DEM Partinin sıralarından ağza alınmayacak küfür ve hakaretler edilmiştir. Bizi bu millet buraya Cumhurbaşkanımıza, ailemize, karakterimize, partimize alçakça küfürler edilsin diye elbette göndermedi!" ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili olarak CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den açıklama geldi. Özalan'a ve İnan'a tepki gösteren Yücel şunları söyledi:

"Bekir Bozdağ'ın genel kurulu iç tüzüğe aykırı bir biçimde yönetmesi... Kürsü dokunulmazlığının hiçe sayılması... Can Atalay'ın Anayasa'dan doğan haklarının çiğnenmeye devam edilmesi... Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde demokrasiyle ve Türk parlamento geleneğiyle hiç bağdaşmayan utanç verici bir tablo vardı. Yumruklar havada uçuştu, genel kurul salonuna kan bulaştı, muhalif vekillere yönelik bir linç girişimi yaşandı...

İzmir'e ve TBMM’ye hiç yakışmayan iki AKP'li vekil, parlamento üyesi gibi değil, tetikçi, sokak çetesi üyesi gibi davrandı. Bu zorbalardan birinin kürsüde konuşan bir milletvekiline arkadan haince saldırıp, sonrasında korkakça kenara çekilmesini izledik. Planlanmış bir saldırının uygulayıcısı olan Alpay Özalan ile Eyyüp Kadir İnan, İzmir için de, TBMM için de birer utanç kaynağı olduklarını bir kez daha gösterdiler.

Sayın Okan Konuralp'e, Sayın Ahmet Şık'a, Sayın Gülistan Koçyiğit'e geçmiş olsun..."