GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Temmuz 2019 Salı 13:39

CHP’li Sındır: Milletvekilliği görevimi yerine getiremiyorum!

İzmir Milletvekili Sındır, EBSO meclisine konuk oldu ve yaptığı açıklamada, “Kamu Özel İşbirliği projelerinin özel hukuk hükümlerine tabi olduğu söyleniyor. Devletle şirketlerin arasında yapılmış sözleşmeleri göremiyoruz. Milletvekili olarak dahi istesek verilmiyor. ‘Ticari sır’ diyorlar. Ben milletvekilliği görevimi yerine getiremiyorum değerli arkadaşlar. AK Partili vekil arkadaşlarım da bilgi isteseler alamıyorlar” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Temmuz ayı meclis toplantısına katıldı. Konuşma talebi üzerine kürsüye gelen Vekil Sındır önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) çalışmalara ilişkin bilgiler veren Sındır, uygun görülmesi halinde EBSO meclis oturumuna 3 ayda bir katılarak yeni süreç hakkında konuşabileceğini ifade etti.

BEN MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVİMİ YERİNE GETİREMİYORUM
Merkezi iktidarın, mega projeleri olarak gösterilen yatırımlar noktasında yeteri kadar bilgi vermediğini söyleyen Sındır, “Bir CHP’li milletvekili olarak bilgi alamıyorum. Sözleşmeleri göremiyorum. Kamu Özel İşbirliği projelerinin özel hukuk hükümlerine tabi olduğu söyleniyor. Devletle şirketlerin arasında yapılmış sözleşmeleri göremiyoruz. Milletvekili olarak dahi istesek verilmiyor. ‘Ticari sır’ diyorlar. Ben milletvekilliği görevimi yerine getiremiyorum değerli arkadaşlar. AK Partili vekil arkadaşlarım da bilgi isteseler alamıyorlar. Aslında bu anayasaya aykırı bir durum. Sayıştayın bunları denetlemesi lazım. Kamu ihale kanununa tabi değiller yapılan ihaleler. Sayıştay dahi bu sözleşmeleri göremiyor” diye konuştu.

DİLERSENİZ 3 AYDA BİR BURADA BİLGİ VERMEK İSTERİM
Sındır ayrıca sözlerine son verirken, “Dilerseniz 3 ayda bir yasama faaliyetleri hakkında buraya gelerek bilgi vermek isterim. Yeni süreçte neler olacak, gündeme neler gelecek derli toplu bilgi aktarımı yapmak isterim” dedi. 

NORMALDE HEP SEÇİM ÖNCESİ GELİRSİNİZ!
Sındır’ın ardından söz alan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Sayın Vekilim normalde hep seçim öncesi geldiğiniz için seçim sonrası şaşırıyoruz. Sizin için söylemiyorum, genel olarak söylüyorum” diyerek esprili bir açıklama yaptı. Yorgancılar, “Her zaman gelin, şeref verirsiniz. Sanayicilerimizin de verdiği bilgilerin size yol göstermesi açısından önemli. Sizi aramızda görürsek mutlu oluruz” diye konuştu.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise, “Ne zaman isterseniz meclisimiz, mikrofonumuz size açık. Zevk verirsiniz” ifadelerini kullandı.