GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Temmuz 2019 Pazartesi 18:00

Gaziemir danışma meclisinde tartışma: İspatlamazsan şerefsizsin!

CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği danışma meclisi toplantısında konuşan Meclis Üyesi Murat Murat Serin partinin içine bazı yapıların dışarıdan müdahale ettiğini söyledi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Halil Arda, “Birileri benim belediye dershanesini başka bir yere devredeceğimi söylüyor. Tamamen yalan” dedi. Toplantı sonrasında, Serin ile Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz arasında “şerefsiz” tartışması çıktı.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçelerde düzenlediği Danışma Meclisi Toplantıları sürüyor. Her ilçe kendi belirlediği yer ve zamanda toplantıları planlarken milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe örgütlerinde görev alan isimler katılıyor.  

CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır, Mehmet Ali Çelebi ile İlçe Başkanı Kasım Özkan, Belediye Başkanı Halil Arda, eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eski İlçe Başkanı Umut Tekin gibi birçok ismin katıldığı ilçe danışma toplantısında “şerefsizsin” tartışması çıktı.

Milletvekili Kani Beko’nun hükümeti ve AK Parti’yi eleştiren sözlerinin ardından konuşan Belediye Meclis Üyesi Murat Murat Serin, CHP içinde de sorunların olduğunu dile getirdi. Partinin üst yönetimlerine dışarıdan müdahaleler yapıldığını bunun da parti alt örgütlenmelerine yansıdığını belirten Serin’in “SAROS’un uzantıları” sözü gerilime neden oldu. Parti içinde tarikat benzeri yapıların da yer aldığını anlatan Serin’in kapalı toplantıdaki sözleri dikkat çekti.

Meclis Üyesi Serin’in sözleri sonrasında Belediye Başkanı Halil Arda söz alarak eleştirilerin kendisini ima edip etmediğini sordu. Arda’nın, Afyon Kampı’nda anlattığı ve Avrupa Fonları’ndan öğrencilerin burs almasını sağlayacak Yurtdışı Akademik Burs Ofisi (YABO) üzerinden devam eden tartışma daha sonra belediye dershanesinin devrine gelince gerilim tırmandı.  Arda, eleştirileri yanıtlarken, “Biz farklı bir belediyecilik yapıyoruz. Bunu da hiçbir çıkar ve menfaat gütmeden yapıyoruz. YABO, bir akademik yurt dışı eğitim sistemidir. Bizim ilgili müdürlüğümüz burs ve hibe olanakları üzerinde çalışacaktır. Zaten bunu Afyon’da da anlattık” ifadelerini kullandı.

Arda, geçtiğimiz günlerde Meclis Üyesi Serin’in kendisine gelerek belediye dershanesi GAZİSEM’i özeleştirip bir yere devredip devretmediğini sorduğunu açıkladı. Arda, “Benim İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı Okulları ile bir görüşme yaptığımı söylüyorlar. Neymiş burayı onlara verecekmişim. Böyle bir şey olabilir mi? Ben kimseyle görüşmedim. Bir anlaşma da yapmadım. Tamamen uydurma ve karalamaya yönelik” dedi.  Arda, toplantıda ayrıca belediye projelerinden ve yeni belediyecilik anlayışından da bahsetti.

KAPIDA SERT TARTIŞMA!

Toplantının ardından, katılımcılar dağılırken bu kez Meclis Üyesi Serin ile Siyasi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Necati Kırmaz karşı karşıya geldi. Serin, Arda’nın dershaneyi devretmeyle ilgili görüşmeleri yaptığını, bunun belgelerinin olduğunu ve kayıtlarının bulunduğunu söyleyince Kırmaz, “Böyle bir şey yok. Başkan samimi bir şekilde anlattı. İspatın bile yok” sözleriyle cevap verdi. Bu kez, Serin, “İspatlamazsam şerefsizim” deyince Kırmaz, “İspatlamazsan şerefsizsin” yanıtını verdi. İkili arasındaki gerilimi araya girenler yatıştırdı.

 GÖNLÜM DE VİCDANIM DA RAHAT

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve gerilimli geçen toplantıda yansıyanların kendisine sorulması üzerine Belediye Başkanı Halil Arda açıklamalarda bulundu. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Arda, “Meclis üyesi arkadaşımız iyi niyetli. Bizim bir problemimiz yok. Fakat belediye başkanı olduktan sonra farklı bir sistem oturtmaya çalışıyorum. Biz, YABO dediğimiz projenin lansmanını 28 Ağustos’ta yapacağız. Alman Konsolosu da davetli. Almanya’da eğitim görenlere burs veren ve hiçbir karşılık beklemeyen Mercedes ve BMW gibi şirketlerin vakıfları var. Eşim de Alman Dili Edebiyatı’nda doktora yapıyor. Bizim amacımız tamamen eğitimin geliştirilmesi ve Gaziemir’de yaşayan gençlerimizin daha fazla dil öğrenmesidir. Belediye dershanesinin yapısını değiştireceğiz. Zaten belediyeler dershane kuramıyor. Şimdi adı GAZİSEM yani sanat merkezi statüsünde olan bu yer GAZİDEM olacak. Eğitime destek adını taşıyacak. Şu anda 40 bin lira binalarına kira veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayarak yeni bir yönteme geçeceğiz. Bizim, burasını bir özel kuruluşa ya da koleje vermemiz söz konusu değildir. Belediye eğitim sistemi ile özel üniversite vakfına bağlı kolejin ne alakası var? Atılan iftiraları vicdanlara havale ediyorum. Herkes yaptığından ve söylediğinden bir gün mutlaka utanacaktır. Benim gönlüm de vicdanım da rahat” diye konuştu.