GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Şubat 2021 Çarşamba 10:00

CHP'li Polat'tan o iddiaya sert yanıt: İnce’nin en nefret ettiği vekilim!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi Mahir Polat’ın istifa edip Muharrem İnce'nin partisine geçeceğine yönelik iddiaları sert bir dille yalanladı. Polat, " Kaldı ki  Muharrem İnce'nin en nefret ettiği milletvekili benim zaten. Kemal Kılıçdaroğlu ile yol yürümeye devam edeceğim. Hayatımda eğer bir gün CHP çatısından gitmişsem, gideceğim yer kabristandır. Kaldı ki ismimin yan yana gelmesi mümkün olmayan bir kişiyle geçirilmesi de şerefsizliğin, namussuzluğun en büyüğüdür" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılarak yeni parti kurma kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili ve 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ola Muharrem İnce için İzmir'den ilk istifa CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'den gelmişti.

İstifa açıklaması sırasında konuşan Memleket Hareketi Kurucusu Muharrem İnce, 'Biz İYİ Parti'den sonra TBMM'de grubu bulunan en büyük parti olacağı' ifadelerini kullanmıştı.

Gözler İnce ekibinin TBMM'de 20 milletvekili koltuğuna ulaşıp ulaşamayacağına çevrilmişti. Yaşanan gelişmeler sonrası bir basın yayın organında Muharrem İnce'nin partisine 17 ismin geçeceği iddiası ortaya atıldı. Yer alan haberde İnce'nin kuracağı partiye İzmir'den Mehmet Ali Çelebi'nin ardından, CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat'ın da geçeceği iddia edildi.

İddialar üzerine gazetemize konuşan CHP İzmir Milletvekili ve YDK üyesi Mahir Polat, yazılan haberlere ateş püskürdü.

CHP’DEN SONRA GİDECEĞİM YER KABRİSTAN
Polat açıklamasında "Ben o gazeteyi okumam bile. Kaldı ki  Muharrem İnce'nin en nefret ettiği milletvekili benim zaten. Kemal Kılıçdaroğlu ile yol yürümeye devam edeceğim. Doğduğumdan beri Cumhuriyet Halk Partisi ile yol yürümeyi, CHP'de siyaset yapmayı onur olarak görürüm.  Hayatımda eğer bir gün CHP çatısından gitmişsem, gideceğim yer kabristandır.  Kaldı ki ismimin yan yana gelmesi mümkün olmayan bir kişiyle geçirilmesi de şerefsizliğin, namussuzluğun en büyüğüdür. Herhalde bir operasyon yapmaya çalışıyorlar bu haberle. Yazılan isimlerin hepsi başarılı ve CHP aidiyeti yüksek olan arkadaşlarımız. Onlar adına da bu yüzden çok üzgünüm. Bu yüzden bu paçavranın ne dediği de çok umurumda değil. Kendisinin kuracağı parti hiç umurumda değil, dinlemiyorum da.  Kendisini 24 Haziran'dan itibaren gördüğüm her gazete sayfasını hızlıca çeviriyorum" ifadelerini kullandı.