GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Şubat 2021 Salı 18:17

CHP'li Özdönmez’den AK Parti'li Dağ’a 'amatör' yanıtı: Desteği şov amaçlı değil gerçekten yapacağız

CHP Spor Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Spor ve Amatör Spor Kulüpleri’nden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez, “Biz iktidara geldiğimizde hiç merak etmesinler, gereken her türlü desteği şov amaçlı değil gerçekten yapacağız. İşsiz kalan antrenörlere, kulüp çalışanlarına, personellerine, spor masörlerine destek olup onları unutmayacağız” dedi.

İzmir'de amatör spor kulüplerine yapılan yardımları açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “İzmir’de 274 spor kulübümüze toplamda 2 milyon 370 bin lira nakdi destek sağlanmıştır. İzmir’de vaat değil icraat siyaseti yapıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Dağ'ın açıklamalarının ardından açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde Spor Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Spor ve Amatör Spor Kulüpleri’nden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez, AK Partili Dağ'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

TUNÇ SOYER VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORLAR
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın açıklamalarına yanıt veren Kemal Özdönmez; “İzmir Büyükşehir Belediyemiz spora ve sporcuya her zaman destek oldu. Büyükşehir Belediyemiz bugüne kadar yerel seçimlerden sonra amatör spor kulüplerine toplam 2 milyondan fazla aynı ve nakdi yardım yaptı. Ben Hamza Vekilimize soruyorum, “Siyasal iktidarda olan bir partinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapması gereken asıl işi spor kulüplerine destek olmak değil mi zaten?  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarımız her türlü desteği veriyorlar” dedi.

HANGİ KISTASA GÖRE BELİRLENDİ?
Koronavirüs salgınında issiz kalan antrenör ve sporculara da dikkat çeken Özdönmez, “Bine yakın işsiz kalan antrenörle ilgili Hamza Vekilimizin yapabileceği bir şey var mı? Ben bunu merak ediyorum. Kulüplerin masörleri çalışanları, personeli, antrenörleri var. Bunlarla ilgili hiçbir destek yapılmadığı halde sadece amatör spor kulüplerine destek veriliyor. Amatör ligler oynanmadığından dolayı işten çıkan, para alamayan birçok futbolcu var. Onların aileleri var. Asıl bunlarla ilgili bazı şeyleri yapması gerekiyor. Öte yandan bu yardım yapılan dernekler neye göre seçildi? Hangi kıstasa göre belirlendi? Mesela içinde Çağla Kubat’ın yelken kulübü var. Bu kulübün yardıma çok mu ihtiyacı vardı? Hem bu yapılan yardımın amacına ulaşıp ulaşmadığını nasıl bileceğiz?” ifadelerini kullandı.

“SPORU SİYASET MALZEMESİ DE YAPMADIK”
Asıl destek verilmesi gereken kulüplere destek verilmediğini ifade eden Özdönmez, “Kulüplerin giderleri bunların çok çok üstünde.5 veya 6 bin liranın üstünde giderleri oluyor. Birkaç özel dernek ve spor kulüpleri var, onlara destek sağlanıyor. Ama asıl ihtiyacı olan asıl destek verilemesi gereken kulüplere ve çalışanlarına destek verilmiyor. Bazı şeyler suiistimal ediliyor. Hiçbir zaman spora siyaset karıştırmadık, sporu siyaset malzemesi yapmadık. Zaten belediyelerimiz gereken her şeyi yapıyor. CHP, 55-56’ya yakın partinin içinde tek Spor Kurulu olan, bununla ilgili Genel Merkez düzeyinde organize olmuş ve yapı oluşturmuş tek partidir. Biz iktidara geldiğimizde hiç merak etmesinler, gereken her türlü desteği şov amaçlı değil gerçekten yapacağız. İşsiz kalan antrenörlere, kulüp çalışanlarına, personellerine, spor masörlerine destek olup onları unutmayacağız” diye konuştu.