GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Haziran 2016 Çarşamba 10:59

CHP'li Özdemir'e ABD’den özel davet!

ABD Dış İşleri Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı'na 2016 yılında Türkiye’den kadın liderler kapsamında CHP İzmir Kurultay Delegesi ve İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir davet edildi. Özdemir 4-21 Haziran tarihleri arası ABD'de olacak.

ABD Dış İşleri Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı (IVLP) ,her yıl tüm dünyadan siyaset, medya, iş dünyası ve diğer alanlardaki mevcut/potansiyel liderleri karşılıklı paylaşım ve deneyim için bir araya getiriyor.

2016 yılında Türkiye’den  kadın liderler kapsamında  CHP İzmir Kurultay Delegesi ve İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir davet edildi .

Geleceğin lider yöneticilerini ağırlayan ve 1940 yılından bu yana devam eden IVLP Programı’na şimdiye kadar 200.000'den fazla ziyaretçi ve 335’ten fazla Eyalet ve Hükümet Başkanı katıldı. Programın katılımcıları arasında Tony Blair, Gordon Brown,Margaret Thatcher, Edward Heath, Nicolas Sarkozy’nin yanında, ülkemizden Süleyman Demirel ve Abdullah Gül de yer alıyor. Bu kişiler ABD elçiliği tarafından ,alanlarında uzmanlığını ispat etmiş, yaptığı işle topluma katkıda bulunan, seçtikleri kariyer yolunda ilerlemeyi hedefleyen ve gelecekte ülkeler arasında bağ oluşturacağına inanılan kişiler arasından seçiliyor.

Özdemir, “Bu programın, uluslararası ilişkilerin pekiştirilmesi, yeni bir iletişim ağı kurulması, ülkemizin ve kentimizin tanıtımı açısından iyi bir fırsat olacağına inanıyorum. Program boyunca ABD Senatosu, Amerikan Kongresi, Ulusal Kadın Örgütü gibi bir çok kurum ve kuruluş ziyaretimizin yanı sıra,8 Kasım'daki ABD Başkanlık seçimleri için ön seçimleri devam eden  Demokratik Parti ve Cumhuriyetçi Partinin yöneticileri ile görüşmelerimiz olacak.Genç bir siyasetçi olarak böyle kapsamlı bir programa seçilmiş olmak çok onur verici.İzmir, kadınların  ve gençlerin  toplumsal yaşamda etkin olduğu bir kent.Bende onların temsilcisi ve sözcüsü olacağım. "dedi.

21 GÜN ABD'DE
Tüm masrafların ABD Dış İşleri Başkanlığı tarafından karşılandığı ziyaret 21 gün sürecek. 4-27 Haziran tarihleri arasında Washington' da olacak olan Özdemir' e Hürriyet Parlamento Büro Şefi  Nuray Babacan eşlik edecek.