GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mayıs 2016 Salı 17:54

Ofiste sürpriz görüşme: Yıldırım ve Kocaoğlu ne konuştu?

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uğurladıktan sonra Konak’taki ‘ofis’te İzmir Valisi Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile birer görüşme yaptı. Kocaoğlu, Başbakan’a onay bekleyen projeler hakkında bir dosya sundu.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İzmir yeni haftayı devletin zirvesini ağırlayarak açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Efes 2016 Tatbikatı için bir gün önceden kente geldi. Adnan Menderes Havalimanı’nda dün gece onbinlerce partiliye seslenen ikili günü Seferihisar’da bu yıl ilk kez uluslararası çapta düzenlenen Efes Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatı'nı izleyerek geçirdi.

Başbakan Binali Yıldırım tatbikat sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Adnan Menderes Havalimanı’ndan Uganda’ya uğurlarken, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve AK Parti heyetine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşlik etti.

Başbakan Yıldırım buradan medya temsilcileriyle yapacağı görüşme için Konak Meydanı’ndaki Başbakanlık Ofisi’ne geçerken, İzmir Valisi Toprak ile Başkan Aziz Kocaoğlu da kendisine eşlik etti.
 

Yıldırım medya temsilcileriyle görüşme öncesi iki sürpriz zirve yaptı. Başbakan önce İzmir Valisi Toprak’ı konuk ederken ardından Başkan Kocaoğlu ile görüştü.



Başbakanlık Ofisi’nde yaklaşık yarım saat süren görüşme basına kapalı gerçekleşirken, Başkan Kocaoğlu Başbakan Yıldırım’a İzmir’in Ankara’dan onay bekleyen projeleri hakkında bir dosya sundu. İkilinin bu projeler hakkında konuştukları bildirildi.

YILDIRIM: TEŞEKKÜR ETTİM 
Görüşme sonrası ilk detaylı açıklama medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda bilgilendirmede bulunan Başbakan Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, "Proje yaparken karşılaştığı sorunları bizimle paylaştı. Kamulaştırma gibi birçok konuda bazı destekler istedi. Biz ‘Yerel yönetim ile merkezi hükümetin tartışmalarını kenara bırakacağız’ demiştik. O gün söylediğimizin gereğini yapıyoruz. Gündemimizde Körfez’e ÇED, İZBAN, katı atık projesi ve kıyı planı gibi konular var" dedi. 

Başbakan ayrıca siyasi nezaketi nedeniyle Kocaoğlu'na teşekkür ettiğini de açıkladı. Yıldırım, "Yıllarca tecrübelerini notlar halinde benimle paylaştı. Ben de kendisine hakkımdaki söylediği sözler ve verdiği destek nedeniyle teşekkür ettim. Çünkü tavrı yakın siyasi tarihimizde görülmüş bir şey değildi… Bunu kendisine söyledim ve özel olarak teşekkür ettim" ifadelerini kullandı. 

OFİSE GİRİŞTE SEVGİ SELİ 
Öte yandan Başbakan Yıldırım ofise girişi sırasında büyük sevgi gösterileriyle karşılaştı. Vatandaşların yanında yürüyen Yıldırım hepsiyle tek tek tokalaştı. Bariyerlerin arkasından uzanan vatandaşlardan biri uzanıp Yıldırım’ı yanağından öperken Başbakan da aynı şekilde karşılık verdi.


Foto: DHA