GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Temmuz 2016 Çarşamba 14:09

CHP’li kadınlardan o düzenlemeye karşı imza kampanyası

CHP İl Kadın Kolları müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeye tepki gösterdi. İmza kampanyası başlatan kadınlara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş destek verdi. İl Başkanı Balcı, toplanan imzaların meclise gideceğini belirtti.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilecek düzenlemeye karşı imza kampanyası başlattı. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde açılan stantta İl Başkanı Nurşen Balcı, İlçe Kadın Kolları Başkanları, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş katıldı.

ARTIK BU OLAMAZ
Toplanan imzaların meclise gideceğini belirten Başkan Balcı,  “Kadınlar üzerine yaşanan bir süreç oldu. Bu çok canımızı sıktı. Binali Yıldırım ‘Müftüler nikah kıyabilir’ dedi. Artık bu olamaz. Biz buna hayır diyoruz. Kadınların ikinci sınıf vatandaş olmasına, sırtından geçinilmesine itiraz edeceğiz” dedi.

KADINI YOK SAYAN UYGULAMA
Laiklik vurgusu yapan Konak Belediye Başkanı Pekdaş, “ Türkiye bir hukuk devletidir. Kadınlar da eşit birey ve yurttaşlardır. Evlilikler mutlaka resmi olmak zorundadır. Resmiyeti ortadan kaldıran dini uygulamayı hayata geçirmek doğru değildir. Biz hukuk devleti yurttaşlarıyız. Bu tür yasaların çıkartılması kadınları eve kapatan, yok sayan bir uygulamaya yol açar” ifadelerini kullandı.