GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Temmuz 2016 Çarşamba 12:57

Flaş! Bahçeli ifade verdi: İşte ilk açıklama

Hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili ifade vermeye çağrılan MHP Lideri Bahçeli, Ankara Adliyesi'nde ifade verdi.

Hakkında 9 farklı fezleke bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadeye davet edilmişti.

Çağrıya olumlu yanıt veren Bahçeli, saat 14.00’te ifade vermek üzere Ankara Adliyesi’ne geldi.

''ÇAĞRILAR ÇOK NAZİK BİR ÜSLUPLA YAPILMIŞTIR''

Bahçeli, ifade sonrası adliyeden ayrılırken yaptığı açıklamada, "Geçmiş dönemlerde ortaya konmuş bazı uygulamaları günlerce eleştirerek bu uygulamayı da gölgelemek doğru değildir. Bunun örneğini bugün yaşamış bir kişi olarak ifade ediyorum. Eğer dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse rahatlıkla gelmeli, yargıya güvenmeli, savcılarımızın çağrılarına icabet etmeli ve bildiklerini anlatarak bunun üzerinde de Türkiye'de adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalıdır" dedi.

Devlet Bahçeli şöyle konuştu:

''Hepinizin bildiği gibi TBMM'den milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması yolunca bir yasanın yasallaşması sonrası uygulamaya geçilmiştir. Bu yasa çerçevesinde MHP Osmaniye Milletvekili ve MHP Genel Başkanı olarak bazı illerimizde yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış bu konuda savcılığın daveti üzerine adliyeye gelmiş bulunuyoruz. Bu uygulamayı basın yoluyla çok farklı abartılanlar olmuştur. Çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır işlemler de yine aynı çerçevede sürdürülmüştür.''

Bahçeli'nin 23 Mart 2013'te Bursa'da düzenlediği mitingde sarfettiği sözlerin ardından, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahçeli hakkında "halkı alenen tahrik" suçundan soruşturma açmıştı.