GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Kasım 2017 Perşembe 16:16

CHP’li Güven, Erol'un katıldığı toplantıyı değerlendirdi: Vekilimizin kabahati yok

İl Başkanı Güven, PM Üyesi Erol'un satış krizi hakkında bilgi verdiği toplantı sonrasında, "Orada yaşanan olay konusunda milletvekilimizin aslında kabahati yok. Özünde mağduriyeti söz konusu" dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde Bayındır krizinin yankıları sürüyor.

Bayındır Belediyesi’nin, mülkiyetinde olan ve Arıkbaşı Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük araziyi CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un oğluna ait şirkete 675 bin lira karşılığında satması partide istifa getirmişti. Satışa karşı çıkan İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen görevini bıraktığını açıklamıştı.

- VALİ AYYILDIZ’DAN SORUŞTURMA TALEP ETTİ: 'SEÇİLMİŞ DEĞİL, KAZANMIŞ VEKİLİM'

Daha sonra toplanan il yönetim kurulu toplantısında Milletvekili Gürsel Erol, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve satışa tepki göstererek İl Eğitim Sekreterliğini bırakan Yücel Özen’in bir araya gelerek kamuoyuna açıklama yapması önerisi gelmişti.

Gürsel Erol’un satış kriziyle ilgili açıklama yapmak amacıyla toplanan il yönetim kuruluna geldiği öğrenildi.

Özen ve Sesli’nin toplantıya katılmadığı belirtildi. Toplantı sonrasında açıklama yapmayan Erol'un süreçle ilgili bilgi verdiği ifade edildi. 

VEKİLİMİZİN ÖZÜNDE KABAHATİ YOK, MAĞDURİYETİ SÖZ KONUSU

İl Başkanı Asuman Ali Güven, Güven, “Milletvekilimiz Bayındır’daki konuya açıklık getirdi. Çok önceden gerçekleşmiş bir konu var. Orada yaşanan olay konusunda milletvekilimizin aslında özünde kabahati yok. Bu son süreçte yaşanan satışlarla da ilgilisi de yok. Çok önceden gerçekleşmiş. Biz özünde köye mallarının satışını istemeyen bir partiyiz. Bundan sonra her zaman karşı olacağız. Genel merkezimizin tavrı açık net. Tartışılan konu köy mallarının satışı olmalıdır. İzmir İl Örgütü olarak bunun karşısındayız. Milletvekili arkadaşımızın bu konuyla ilgili olumsuz durumu yok. 2013’te yapılmış bir işlemin devamı. Özünde mağduriyeti söz konusu. Özünde tartışılması gereken konu köy mallarının satılmamasıdır. Zaten CHP olarak iktidar olursak köylünün mallarını tekrar iade edeceğiz. Öyle bir anlayışımız var” dedi.