GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Şubat 2022 Çarşamba 14:11

CHP’li Güney ilçedeki kavgayı kınadı: Menemen fabrika ayarlarına dönecek!

AK Partili Belediye Başkan Yardımcısı ile MHP İlçe Başkanı arasında yaşanan kavgayı değerlendiren CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, “Bunlar hoş şeyler değil. Belediyenin içinde böyle bir çirkin kavganın yaşanmasını hiç doğru bulmuyoruz. Geçiş döneminde bu çirkin olayları izliyoruz ama ilk seçimde Menemen, CHP ile fabrika ayarlarına dönecek” yorumunu yaptı. Güney ayrıca, “İlk seçimde Menemen, CHP ile fabrika ayarlarına dönecek” dedi.

EGEDESONSÖZ – Menemen Belediye Başkan Yardımcısı, AK Partili Meclis üyesi Yetkin Yıldız ile MHP İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük arasında yaşanan kavganın ilçedeki yankıları sürüyor.

CHP İlçe Başkanı Ömer Güney, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede, “AK Partili Belediye başkan yardımcısı ile MHP ilçe başkanı arasında tatsız, Menemen’e hiç yakışmayan bir tartışma, kavga yaşanmış. Bunlar hiç hoş şeyler değil. Menemen Belediyesi, hizmet yeridir, kavga yeri değil” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI PARTİLERİNİN ÜYELERİ BİRBİRİNE DÜŞTÜ
CHP İlçe Başkanı Ömer Güney, olayla ilgili şu yorumda bulundu:

“ Belediyenin içerisinde bu tarz kavgaların yaşanmasını doğru bulmuyoruz. Menemenliler, bu tür kavgaları görmek istemiyor. Varsa bir derdiniz, bir odaya geçersiniz, tartışırsınız. Ama uluorta böyle kavga edemezsiniz, sebebi ne olursa olsun. Vatandaşların oylarıyla meclis üyesi olmuş biriyle partililerin ilçe başkanlığına getirdiği biri arasındaki kavganın sonuçlarını üzülerek, endişeyle takip ediyoruz. Cumhur ittifakının iki üyesinin birbirine düşmüş olması dikkat çekici. Bu bizi ilgilendirmiyor. Bu kavganın temelinde bireysel bir şey mi var, yoksa kurumsal mı, onu bilemiyoruz. Bireysel ise farklı, kurumsalsa farklı sonuçlar doğurur. Bunu bilemediğimiz için daha fazla yorum yapmayı doğru bulmuyorum.  Şimdiye kadar Cumhur ittifakı partilerinin üyeleri arasında böyle tartışmalar var mıydı, bilmiyorum. Ancak dün yansıyanı biliyorum. Bu olayı da Menemenli vatandaşlarımızdan duyduk. Ayyuka çıkmış bir kavga! Evveliyatını bilmiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz birliği düzenliği yeniden getireceğiz Menemen’e. Geçiş döneminde böyle çirkin şeyler yaşandı, izliyoruz. İlk seçimde Menemen, CHP ile fabrika ayarlarına dönecek.”