GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ekim 2018 Perşembe 17:00

CHP’li Bilgen’den ilk gün çıkışı… Kandemir’e uyarı: Cümlelerimizi kurarken…

Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce’nin basın danışmanı ve İlçe Başkanı Bilgen, Belediye Başkan Aday Adayı Kandemir’in açıklaması sırasında ‘aday’ ifadesi kullanmasına tepki gösterdi. Bilgen, “Cümlelerimiz kurarken dikkat edersek iyi olur. Biliyorsunuz Mustafa İnce de aday adayı” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde bir yandan 2019 yerel seçim hazırlıkları sürerken bir yandan da aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanıyor.

Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Alpay Kandemir, ilçe binasına giderek aday adaylığı başvurusunu resmileştirdi.

Kandemir, İlçe eski Başkanı Kazım Çam’ın meclis üyeliği için görevi bırakmasının ardından İlçe Başkanı olan Çağlayan Bilgen’e dosyasını takdim ederken ikili arasında kısa süreli gerilim yaşandı. Aynı zamanda Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin basın danışmanı olan İlçe Başkan Bilgen, Aday Adayı Kandemir’in konuşmasına müdahalede bulundu.

Kandemir’in kararını açıklarken ‘aday’ ifadesini kullandığı sırada söz alan Bilgen, “Bir konuda uyarıda bulunmak istiyorum. Genel merkezden bize bilgilendirme yapıldı. Aday değil aday adayı ifadesi kullanılmalı. Cümlelerimizi kurarken bu şekilde yaparsak iyi olur. Diğer arkadaşlar açısından da bu iyi olur. Mustafa İnce de aday adayı biliyorsunuz” dedi.

Bunun üzerine Kandemir, “Siyasi tecrübem sizden fazladır. Meclis üyeliğim vardır. Güzelbahçe’nin her santimetre karesinde emeğim var. Bunu bilecek kadar siyasi tecrübem var Çağlayan Bey” diye konuştu. Kandemir ayrıca, “Bugüne kadar Güzelbahçe’de çok iyi belediyecilik yapıldı. Biz daha iyisini yapmaya talibiz” diyerek sözlerini tamamladı.