GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Haziran 2023 Perşembe 08:48

CHP’li Bayır’dan ‘İzmir rehaveti’ uyarısı: Odun koysam seçilir mantığı oluşuyor!

CHP 25, 26, 27’nci Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, partilerinin İzmir’de uzun yıllardır seçim kazanmasının bir rehavet yaratabileceğini kaydederek “Bu durum parti yönetiminin hata yapmasına neden oluyor. Yani rehavete kapılınıyor, odunu koysak seçilir mantığı oluşuyor. Ancak bu böyle değil. CHP'den seçilmeyen belediye başkanları da var. Bu seçimde yaptığımız gibi hatalarda ısrarcı olursanız ve yerel seçimde de bu hataları yaparsanız bu tür şeyler başımıza gelebilir” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP 25, 26, 27’nci Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

ELLERİNDE OLAN YERLERİ KAYBEDERKEN YENİ YERLER NASIL ALACAKSINIZ?
AK Parti’nin “İzmir’i 2024’te kazanacağız” söylemlerini yorumlayan Bayır, “İzmir meselesi bütün Türkiye'de karşılarına çıkıyor. ‘Kazanacağız’ konusunu bilerek pompalıyorlar. Bu ortamda İzmir ile ilgili söylemleri çok mantıklı durmuyor. Ellerinde olan yerleri kaybederken sende olmayan yerleri nasıl alacaksın? Ancak kendi kendimizin ayağımıza sıkmamız lazım. Buna da biz müsaade etmeyiz” dedi.

YEREL SEÇİMDE BU SEÇİMDE YAPTIĞIMIZ GİBİ HATALARDA ISRARCI OLURSANIZ…
Bayır, “İzmir, CHP’nin kalesidir” üzerinden bir algı oluştuğunu ve bunun rehaveti beraberinde getirdiğini de belirterek “Bu durum parti yönetiminin hata yapmasına neden oluyor. Yani rehavete kapılınıyor, odunu koysak seçilir mantığı oluşuyor. Ancak bu böyle değil. CHP'den seçilmeyen belediye başkanları da var. Sonradan sıkı çalışmalar ile İzmir sosyal demokratların kalesi haline geldi. Ancak bu hep böyle kalacak anlamına gelmez. Ancak bu seçimde yaptığımız gibi hatalarda ısrarcı olursanız ve yerel seçimde de bu hataları yaparsanız bu tür şeyler başımıza gelebilir” değerlendirmesini yaptı.