GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mayıs 2023 Çarşamba 17:12

CHP’li Bayır’dan ‘liste’ çıkışı: Genel merkeze dikilir, ‘beni görevden alın’ derdim!

CHP 25, 26, 27’nci Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, milletvekili aday listeleri konusunda yaptığı değerlendirmede “bu vekilleri vermek hataymış. Bu hatayı işleyen genel merkeze bunu uyaracak kişiler de yok. Ben olsam hemen genel merkeze dikilirdim ve uyarıda bulunurdum. Müdahale ederdim ve bunu halkla paylaşırdım. Bu müdahaleye rağmen yapılırsa da beni görevden alabilirsiniz derdim” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP 25, 26, 27’nci Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Milletvekili aday listeleri konusunda hatalar yapıldığını ve bunun seçim sonuçlarına yansıdığını kaydeden Bayır, “İl başkanı olsaydınız gerek vekil listeleri gerek İzmir seçim sonuçları nasıl olurdu?” sorusuna yanıt verdi.

Bayır açıklamasında “Vekil vermeseydik 2018’deki gibi iki bölgeden 7-7 çıkarırdık. Şimdi 4 vekil verdik de bunların hiç oyu yok muydu? 1 vekil fazla çıkmadı. Demek ki bu vekilleri vermek hataymış. Bu hatayı işleyen genel merkeze bunu uyaracak kişiler de yok. Ben olsam hemen genel merkeze dikilirdim ve uyarıda bulunurdum. Müdahale ederdim ve bunu halkla paylaşırdım. Bu müdahaleye rağmen yapılırsa da beni görevden alabilirsiniz derdim. Biz zaten 7/7 çıkarmıştık 8’e koyun, onlarla destek verenler gelsin ve seçilsin. Ancak siz seçilecek yere koyarsanız onlar gelse de gelmese de seçiliyor. Bugün seçim sonucunun durumu sandığa gitmeyenlerdir. Sandığa gitmeyen 8,5 milyon kişinin yarısını sandığa götürseydik seçimi alabiliriz dedik. Ancak birinci turda gidenler de sandığa gitmedi.” ifadelerini kullandı.