GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ağustos 2024 Cuma 13:16

CHP’li Aslanoğlu’ndan Saygılı’ya 'Gördes'li yanıt: Para nerede, baraj nerede?

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak yaptığı baraj doluluk eleştirilerine CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yanıt verdi. Aslanoğlu, Gördes Barajı’nın su tutmamasını ele alarak, “Parayı alıp, barajı yapamayanlar da soruyor, su nerede diye? Asıl soru çok açık! Para nerede? Baraj nerede?” dedi.

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, sosyal medya hesabı üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak İzmir’deki baraj doluluk oranlarının düştüğüne dair açıklamalarda bulundu. Saygılı, altyapı eksikliği nedeniyle kayıp-kaçak sorunu olduğunu ve bunun bir tehlike olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili cevap veren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Gördes Barajı’nın su tutmadığını ve barajın parasını İzmirlilerin ödediğini söyledi.

Aslanoğlu’nun yaptığı açıklama şu şekilde:

Sormuşsunuz İzmir'in suyu nerede diye. Para nerde? Baraj nerde? İzmir’in su ihtiyacı için Gördes barajı yapılacaktı. Hükümet utanmadı bunun parasını İzmirlilerden istedi. Evet doğru duydunuz! Hükümet İzmir’in su ihtiyacı için baraj yaptı ve parasını İzmirlilerden istedi. Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi 257 milyon lira para ödedi. Ama barajı yapmayı beceremeyen hükümet barajda su tutmayı başaramadı. Su tutamayan baraj yaptılar. Barajın parasını almaya devam ediyorlar. Parayı alıp, barajı yapamayanlar da soruyor, su nerede diye? Asıl soru çok açık! Para nerede? Baraj nerede?