GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ağustos 2024 Pazartesi 09:54

CHP’li Aslanoğlu’ndan AK Partili İnan’a: Cahil siyasetçi!

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, orman yangınları üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef almasına CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan yanıt geldi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de meydana gelen orman yangınları, kent siyasetinden de tartışmalara neden oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın havadan yapılan müdahalelerde yetersiz kalındığını açıklamasının ardından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, belediyenin yangınlara müdahalede beceriksiz davrandığını açıklamıştı.

İNAN'IN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

TUGAY'IN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

Konuyla ilgili olarak CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Partili İnan’ı hedef alan bir açıklama yaptı.

Menderes'teki orman yangını bölgesinde video çektiğini hatırlatan Aslanoğlu açıklamasında şunları söyledi:

Video çoğul kişiye değil, İzmir itfaiyesi orman yangınlarına müdahalede geç kaldı diyen cahil siyasetçiye cevaptır. Video da orman yangınlarına kimin müdahale etmesi gerektiği, kent yangınlarına kimin müdahale etmesi gerektiği belirtilmiştir. Ve 4 günde 27 ilçede çıkan yangınlara müdahale edilen , gecesini gündüzüne katan itfaiye erlerine yapılan haksız eleştirilere cevaptır.

Şehri yanmış, yeter uçak ve helikopter gelmediği için yangının büyüdüğünü ve şehrinin bu yüzden yandığını bilen milyonlarca İzmirli gibi yüreği yanan bir İzmirlinin isyanına sert denmemeli. Ateş düştüğü yeri yakıyor. İçimizi yakıyor, yüreğimizi yakıyor. Bizim şehrimiz yandı. Her bir yeri yandı. Çiğli- Karşıyaka- Bayraklı-Bornova- Menderes-Bayındı-Tire-Karaburun-Urla yandı. Sizin de içiniz yanmadı mı ?

Kent içi yangınlara yapılan eleştiriler ile ilgili bir cevabım olmamasına rağmen yeri gelmişken bu konuya da değineyim. 4 günde 27 ilçede 249 yangına müdahale eden her yere bölünen, orman yangınlarına destek olan izmir itfaiyesinin gece gündüz çalışan itfaiye erlerine haksızlık yapmıyor musunuz? Orman yangınlarından izmir itfaiyesi sorumlu değildir diyen, biraz uçak ve helikopter gönderseydiniz yanmazdık diyen bir videoda bunun dışında maksat aranır mı?

Evi yanan, damı yanan, yetiştirdiği hayvanı yanan her vatandaşımızın ilk gündem beri yanındayız, dizinin dibinde sesini dinliyor, acısına ortak oluyor, yananı birlikte yerine koymaya çalışıyoruz. İzmir İzmirliler olarak el birliği ile eski haline getirmek için çalışacağız. Kimseden birşey beklemeden. İzmir’in dağlarında yine çiçekler açacak ve bunu yine İzmirliler başaracak