GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ağustos 2024 Pazar 23:32

Erbakan'dan Instagram'ın kapatılmasına destek!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldı yayında, sosyal medya platformlarının kapatılmasına ilişkin konuştu. Kanunları ve milli güvenliği tehdit etmesi durumunda bu platformların kapatmatılmasının bir devletin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Erbakan, kapatmanın etkili bir çözüm olmadığını ve sosyal medya platformlarının çeşitli yazılımlar aracılığıyla tekrar erişilebilir hale geldiğini belirtti.

Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın konuğu olan Erbakan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Instagram'a getirilen erişim engelinin sorulması üzerine Erbakan, sosyal medyanın kapatılmasının sadece geçici bir çözüm sunduğunu vurgularken, sosyal medya platformlarına erişimin devam etmesi nedeniyle kalıcı çözümler aranması gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda, yerli ve milli sosyal medya platformlarının oluşturulabileceğini, ayrıca diğer ezilen ülkelerle ortak sosyal medya platformları kurulabileceğini belirtti.

Yerli ve milli savunma sanayindeki yatırımların sosyal medyaya da yansıması gerektiğini dile getiren Erbakan, “Savunma sanayindeki yerli ve milli katılımlarımız ve yatırımlarımız özellikle Aselsan’ın öncülüğünde ciddi gelişmeler kaydediyor. Bunların sosyal medyaya da yansıması, yerli sosyal medya platformları oluşturulması bu bağlamda bir yol olabilir” dedi.

Ayrıca, askeri üsler konusunda da eleştirilerde bulunan Erbakan, “İncirlik Üssü ve Kürecik Radar Üssü gibi üslerin kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu üslerin bize ne faydası var?” şeklinde konuşarak, bu üslerin kapatılmasının yerli ve milli duruş açısından önemli bir adım olacağını ifade etti.