GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ocak 2018 Salı 11:50

CHP'li Aksünger, İzmir'de konuştu: Genel Merkez'in adayı yok!

Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger il kongresi öncesinde, "Genel merkez tarafından da kimse görevlendirilmemiştir. Örgütümüz neyi ön görüyorsa ilçelerimiz mutabık oluyorsa genel merkezimiz tevazuyu gösterir. Ne genel başkanın ne genel merkezin bir adayımız yok" dedi. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, 7 Ocak'ta gerçekleşecek il kongresi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. 

GENEL MERKEZİN BİR ADAYI YOK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kentte yürüttüğü süreci ve 'uzlaşı aday' vurgusunu değerlendiren Aksünger, "KHK'ların çıktığı ertesi gün toplantılar üzerinden tartışma olması doğru değil ve üzüntü verici.  Kim olursa olsun böyle bir şey yapmaya hakkı yok.  Genel merkez tarafından da kimse görevlendirilmemiştir. Örgütümüz neyi ön görüyorsa ilçelerimiz mutabık oluyorsa genel merkezimiz tevazuyu gösterir. Ne genel başkanın ne genel merkezin bir adayımız yok. Memlekette iç savaş yasalarının çıktığı günde parti içi savaş yapanların olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.  

--

BYLOCK'UN KURUCUSU BENİ ARADI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 11.480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock programı yüklendiğini açıklamıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, toplantıda ByLock'un irade dışı yüklenebileceğini 2016'da açıkladıklarını söyledi. CHP'nin konuyla ilgili bir rapor hazırladığını söyleyen Aksünger, bu raporun ardından ByLock'un kurucusu David Keynes'in kendisini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu defalarca aradığını söyledi. Keynes'le telefonda görüşmeyen Aksünger, Keynes'in kendisine attığı mailleri Başbakanlık Müsteşarı'na gönderdiğini açıkladı.

Keynes'in kendisini ve CHP'yi aramasını "manipüle" olarak yorumladı. Aksünger Keynes'in ya yerli ya yabancı istihbaratçı yahut cemaatçi olduğunu düşündüğünü açıkladı. 

SARRAF DAVASI
Aksünger Rıza Sarraf'ın tanık olduğu davayla ilgili ise şöyle konuştu:

''Tayyip Erdoğan diyor ki, 'Biz İran'a mal satarız'. Ama ne yazık ki doğru söylemiyor. Çünkü Türkiye'nin İran'a mal satması zaten serbest. İran'dan doğalgaz alabilirsin, yerine Halk Bank'tan hesap açacaksın para ödemeyeceksin, parayı oraya yatıracaksın. Karşılığında domates, salça satacaksın. Parasını da Halk Bankası'ndan alacaksın. Adam dedi ki ben cari açığın yüzde 15'ini kapattım dedi.'' (CNN TÜRK)