GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Ocak 2018 Pazartesi 23:04

CHP İzmir’de 7 Ocak için geri sayım… Gümrükçü’nün sadece resmi ilanı kaldı!

İl kongresi öncesinde adaylar bir bir netleşiyor. Deniz Yücel ve Kemal Karataş’ın adaylığını ilan etmesinin ardından Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’den flaş bir hamle geldi. Gümrükçü ilçesindeki delegelerle bir araya geldi ve adaylığını Salı Günü açıklama kararı aldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak’ta gerçekleşecek kongreye kilitlendi. Seçime sayılı günler kala örgütteki aday hareketliliği had safhaya ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcülüğü görevinden istifa eden ve il başkan adaylığını açıklayan Deniz Yücel ile partinin sembol ismi Kemal Karataş’ın ‘yarışta ben de varım’ demeleri sonrasında gözler seçimde delegenin önüne konulacak sandıkta kantara çıkmasına kesin gözüyle bakılan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye çevrildi.

ADAYIMIZ SENSİN!
Gümrükçü ilçesindeki delegelerle toplantı düzenledi. Partililere, ‘süreçte kimi destekleyelim?’ sorusunu sorduğu öğrenilen Gümrükçü’ye örgütten net bir karşılık geldiği belirtildi. Delegelerin tamamının, ‘Adayımız sensin’ dediği ifade edildi.

Süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantılar ve yaptığı temaslar çokça tartışılmıştı. Sandığa az bir zaman kala Deniz Yücel Kocaoğlu’nun adayı gibi lanse edilirken Gümrükçü’nün de İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile yakınlığı kulislerde tartışma konusu oldu. Gümrükçü’nün adaylığını ilan etmesiyle kongrenin Yücel ve Gümrükçü dengesi üzerinde gerçekleşeceği ön görülüyor. Süreçte Yücel, Kocaoğlu’nun desteği için, ‘kendim aday oldum. Aziz Bey destek verirse bu bana onur verir’ şeklinde konuşurken, Gümrükçü ise Vekil Özkan iddiaları karşısında, ‘ben sadece örgütün adayıyım’ mesajı veriyor. Gümrükçü’nün  2 Ocak Salı Günü adaylığını resmi olarak açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor.