GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Aralık 2017 Cuma 13:35

CHP Karabağlar’ın gençlerinden flaş çıkış: Yüzde 10 yaşlı kotası!

İlçe Başkanı Yıldız’ın rakibi Akpınar’a destek veren gençler bundan sonraki süreçte gençlik kotasını tersine çevirip yüzde 10 yaşlı kotası uygulayıp bütün listelerde gençlerin daha fazla olması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ettiler.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci tüm hızıyla işliyor. İzmir’de mahalle delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Kurultayın 3-4 Şubat 2018, İzmir İl Kongresi’nin ise 7 Ocak’ta gerçekleşeceğinin netleşmesinin ardından örgüt ilçe seçimlerine kilitlendi.

Mahalle delege yapılarının seçildiği sürecin başından itibaren kentte en hareketli ilçelerden olan Karabağlar’da 3 adaylı bir kongre gerçekleşecek. Onur Utkan İlçi’nin de yarışacağı 9 Aralık’taki kongrede İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın karşısına muhalefetin adayı olarak çıkan Necati Akpınar’a ilçedeki gençler destek verdi.

YÜZDE 10 YAŞLI KOTASI UYGULAYACAĞIZ!
Genç delegeler yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Karabağlar gençliği başkanına sahip çıkıyor. Arkadaşlarımız, icazetle siyaset yapılmayacağını, her üyenin her delegenin özgürce siyaset yapması gerektiğinin farkında olduklarını ve Karabağlar’da örnek bir gençlik oluşumu göstereceklerini söylediler. Çalışkan hızlı pratik anında refleks gösteren bir gençlik oluşumu sergileyeceklerini gençlik kotasını tersine çevirip yüzde 10 yaşlı kotası uygulayıp bütün listelerde gençlerin daha fazla olması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ettiler. Bu nedenle desteklerin karşılıklı olup CHP başkanlığı seçimini kazandığı noktada gerekli desteği de almak istediklerini vurguladılar.