GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Aralık 2017 Cuma 13:00

CHP Çiğli’de kazan kaynıyor... Başkan Mertoğlu aday olmayacak mı?

Mahalle delege seçimlerinde muhalefetin mevcut yapıya açık ara üstünlük kurduğu tek ilçe olma özelliğini elinde bulunduran Çiğli’de ortaya flaş bir iddia atıldı. İlçe Başkanı Mertoğlu’nun 17 Aralık’a ertelenen kongrede aday olmayacağı öne sürüldü.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin en hareketli yaşandığı ilçeler arasında yer alan Çiğli’de kongre için aday hareketliliği sürüyor.

Süreçte muhalif yapının mevcut kadroya açık ara üstünlük kurduğu tek ilçe konumunda olan Çiğli’de İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu delege listelerini seçim tarihi olan 10 Aralık’tan 15 gün önce İlçe Seçim Kurulu’na teslim etmeyince kongre 17 Aralık’a ertelenmişti.

İlçede hemen hemen her gün bir gelişme yaşanıyor. Muhalif yapıda adaylık için çok sayıda isim öne çıkmıştı. Diğer yandan Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın açık desteğini alan İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun durumunda bir belirsizlik olduğu öne sürüldü.

ARSLAN MERTOĞLU’NDAN VAZ MI GEÇTİ?
Sürecin başında Mertoğlu için, ‘Bir tane oyum var, o da ilçe başkanımıza’ diyerek tarafını net bir şekilde ifade eden Başkan Arslan’ın karar değiştirme aşamasında olduğu aktarıldı. Özellikle mahalle delege seçimlerinden çıkan sonucu değerlendiren Arslan’ın Mertoğlu’nun yerine başka bir ismi öne süreceği ya da muhalif kanatla bir uzlaşı içine girebileceği iddia ediliyordu. Başkan Arslan ve örgütün bir kısmının kadın aday formülünü masaya yatırdığı öğrenildi. Bu noktada İlçe Sekreteri Ergül Akkara’nın ismi ön plana çıktı.

‘NE ADAYIM, NE DEĞİLİM’ NOKTASINDA!
Ayrıca Mertoğlu’nun da delegelerle son toplantıları gerçekleştirdiği ve bu temaslar sonrasında kararını kesin bir şekilde açıklayacağı dile getirildi. Önceki dönemde aday olduğunu kararlı bir şekilde deklare eden Mertoğlu’nun şu aşamada ‘ne adayım, ne değilim’ noktasında olduğu vurgulandı.

MİNİ BİR ÖN SEÇİM YAPILIYOR
Mahallelerden güçlü bir şekilde çıkan ve potansiyel ilçe başkan adaylarını bünyesinde barındıran muhalif kanadın bir komisyon kurduğu ifade edildi. Mahallelerde kapalı sandıklar dolaştıran muhalefetin oylama yaptığı vurgulandı. Sandıktan çıkan ismin muhalefetin adayı olarak kesinleşeceği belirtildi. Taahhüttün altında Barabaros Kiriş, Erkan Akar, Behçet Köymen, Mert Özcan ve Utku Gümrükçü’nün imzası bulunuyor.

İLÇEYİ ALIP İL BAŞKANLIĞINA MI YÜRÜYECEK?
Ayrıca potansiyel il başkan adayı olan, il yöneticisi ve ilçe eski Başkanı Utku Gümrükçü’nün ilçe kongresinde yarışma ihtimalinin yüksek ihtimal olduğu öğrenildi. Örgütte Gümrükçü’nün ilçe başkanlığına adaylığına ciddi bir eğilim görüldüğü aktarıldı. Gümrükçü’nün ilçe kongresini alarak il başkanlığına yürümesi ihtimal dahilinde olarak değerlendiriliyor.