GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Haziran 2022 Çarşamba 12:17

CHP İzmir'den 'ikinci bölge' mesaisi… Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 2019 yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ne en az oy çıkan ilçelerin arasında bulunduğu ikinci bölgedeki parti ilçe başkanları ile bir araya geldi. Kent Balık Restoran'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 3,5 saat süren kahvaltılı toplantının gündeminde ise seçim çalışmaları yer aldı. Yücel toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir'de ikinci bölge (Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Çiğli, Dikili, Foça, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menemen, Ödemiş ve Tire) ilçe başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi. Saat 09.00'da Karşıyaka'da yer alan Kent Balık Restoran'daki kahvaltıda bir araya gelen siyasilere, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP İzmir Örgütlenme ve Örgüt Yönrtimlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner eşlik etti. Kahvaltı sonrasında ise görüşmeler gerçekleştirdi..

Seçimde kaybettiği ilçelerin bulunduğu ikinci bölgeye (Bergama, Kınık,Bayındır,Kiraz ve meclis içi seçim ile Menemen) ağırlık vermeyi amaçlayan Cumhuriyet Halk Partisi, bölgesel çalışmaların ilkini de bu ilçeler ile bir araya gelerek gerçekleştirmeyi planladığı öğrenildi.

TALEPLER DİNLENDİ
Gerçekleştirilen toplantıda bir sonraki seçimlerde CHP'nin oyunu maksimum seviyeye çıkarabilmek için neler yapılabileceği masaya yatırıldı. İlçe başkanlarının dilek ve taleplerinin dinlendiği toplantıda Yücel, örgüt içindeki aktif uyuma ağırlık verilmesi gerektiğini ve ilçelerde çalınmadık kapı bırakılmaması gerektiğini ilçe başkanlarına ilettiği iddia edildi. İlçe başkanları ise Yücel'e yapılması gereken çalışmalar hakkında talep aktararak daha yoğun destek verilmesi çağrısında bulunduğu öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU İÇİN 'KATILIM' TALEBİ
Önümüzdeki hafta bir takım ziyaretler için İzmir'e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da programı hakkında görüşlerin paylaşıldığı toplantıda İl Başkanı Yücel, ilçe başkanlarına geniş katılımlı etkinlikler olması gerektiğini belirtirken, görevlendirmelerinde önümüzdeki günlerde kendileri ile paylaşılacağını söylediği öğrenildi

BU DÖNEM ÖZELLİKLE SAHADA OLMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEM
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Yücel,çok verimli bir toplantı olduğunu vurgularken, "İkinci bölgede yapacağımız çalışmalar masaya yatırıldı. Sandık güvenliğinden tutun da saha çalışımlarına kadar bir çok konu görüşüldü. Bilindiği üzere önümüzdeki hafta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek, bu programlarla ilgili görüşmeler yaptık. Güçlü ve başarılı bir program yürütülmesi için neler yapabiliriz onları konuştuk. Bu dönem özellikle sahada olmamız gereken bir dönem. İlçe başkanlarımız ile bunu paylaştık. Ekonomi bozuk, hayat pahalılığı her geçen gün daha da artıyor, her gün üst üste akaryakıt zamları geliyor,  temel gıdaya zam geliyor, Dolar ve Euro'yu tutamıyorlar, ülke ekonomisi dövize bağımlı hale geldiği için hemen hemen her konuda sürekli bir zam yağmuru var. Bununla ilgili sahada olunması gerektiğini, mümkün olduğunca seçmen ile toplumun farklı kesimleri ile iletişim halinde olunması gerektiğini, belediyelerimiz ve belediye meclis üyelerimiz ile koordine bir şekilde bu çalışmaların yürütülmesi gerektiğini paylaştık. Oldukça güzel ve verimli bir toplantı gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

BİREYSEL OLARAK AÇIKLAMA YAPILMASI DOĞRU DEĞİLDİR
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun geçtiğimiz günlerde SONSÖZ TV'de kullandığı "HDP'nin de yüzde 10'un üzerine oyunun olduğunu da gözden kaçırmamak lazım. Onun da istediği zaman istediği bölgelerde Büyükşehir Başkanlarının bile seçimini etkileyecek gücü var. Elbette yapılacak seçimlerde mutlaka ama mutlaka HDP'nin de görüşünü almak lazım. Masada yok ama mutlaka görüşü alınmalı. Yok sayamazsınız" ifadelerini kullanması sonrası alevlenen tartışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yücel, "Türkiye'de yaşayan kimsenin yok sayılmaması lazım. TBMM'de grubu olsun olmasın, faaliyet gösteren hiçbir siyasi partinin yok sayılmaması lazım.Biz demokrasiyi savunuyorsak, bunu içselleştirdiysek toplumun tüm kesimlerini ve siyasi partilerini bir muhatap olarak kabul etmemiz gerekiyor. HDP her ne kadar kapatma davası olsa da faaliyette olan ve TBMM'de grubu olan bir partidir. Önemli ve anlamlı bir oy oranı vardır. Türkiye'nin birçok yerinde bu böyledir. O nedenle yok sayılamaz. Belli konularda, hele ki bu tip önemli konularda genel başkanımız ve parti genel merkezin açıklama yapması doğrudur. Bizim ya da milletvekillerimizin bireysel olarak bu tip konularda açıklama yapması doğru değildir" diye konuştu.