GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Temmuz 2023 Salı 20:33

CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?

CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Bugün ise Bornova ve Karabağlar sandık başına gitti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden genel seçimler sonrası verilen kurultay süreci, İzmir'de bugün de devam etti.

Devamında ilçe kongresi ve il başkanlığı süreçlerini getirecek olan mahalle delege seçimleri  ‘değişim’ sloganları altında gerçekleştirilirken bugün Karabağlar ve Bornova'da birçok mahalle sandık başına gitti.



BORNOVA’DA KRİTİK SANDIKTAN MAVİ ÇIKTI
Bornova’da ise bugün 1 mahalle sandık başına gitti. Mahallelerin büyük bir kısmında gerilimlerin yaşandığı Bornova’da Evka 3 Mahallesi’de kararını verdi. Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın mahallesi olduğu öğrenilen mavi liste 255 oy aldı.  Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un desteklediği Beyaz liste ise 120 oy aldı.

MAVİ LİSTE
Selma Nalbantoğlu, Dolunay Şen, Ahmet Doğukan Gül, Güner Kaya, Oğuzhan Koç, Ceyhun Kılıç, Özgecan Kurt, Mert Efe, Sevim Özdemir, Mustafa Tekir, Yunus Efe, Tolga Ceviz, Zekiye Polat, Cem Gül, Canan Yiğit, Özkan Zafer, Sabriye Alabağ, Eren Seçgin, Ayşin Alıcı, Volkan Taşdemir, Salih Sözüak, Tanju Özbek, Osman Keser

Kaybeden listede ise şu isimler yer aldı;
 Aleyna Dere, Ali Özkan, Deniz Kılıç, Hacıhanım Keleş, Hüseyin Güngör, Okan Balcıoğlu, Rüstem Arslan, İevket Altınbulak, Ali Demirel, Ayşe Bulut, Emre Kayar, Hale Mütevellioğlu, İnan Aksu, Özgecan Kurt, Suat Kuru, Tülay Aktaş, Ali Özdemir, Hayati Öztürk, Gülcan Taner, Hatice Kuplay Özcan, Mustafa Yurtçu, Pınar Ataş ve Şengül Aydemir yer aldı.

KARABAĞLAR’DA SELVİTOPU MAHALLESİNDE KAZANDI
Karabağlar’da ise bugün 3 mahallede sandık başına gidildi. Fahrettin Altay ve Esentepe mahallelerinde sandık başına geçen üyeler yeni delegelerini seçti.

Bülent Sözüpek ve ekibinin gerçekleştirilen seçimlerin neredeyse tamamını kazandığı süreçte ise bugün eşitlik sağlandı. Esentepe Mahallesi’nde kırmızı ve beyaz liste yarışırken Sözüpek’in beyaz listesi 115’e 39 sandıktan önde çıktı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da mahallesi olan Fahrettin Altay’da ise ‘belediye ekibi’ olarak adlandırılan liste ilk zaferini kazandı.

Esentepe;
Şahbal Aras, Sakine Daloğlu, Selcan Duran, Ayşe Benay Yılmaz, Neslihan Güçsav, Ebru Bozan, Serhat Sağlam, Hasan Bilir, Ali Aksaç, Arif Azma