GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Temmuz 2023 Salı 13:49

AK Partili Kaya’dan Soyer’e 'İnciraltı' tepkisi: Ateş olsan, cürmün kadar yer yakarsın!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnciraltı Planları’nı yargıya taşıyacaklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki göstererek, "Ateş olsan, cürmün kadar yer yakarsın" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de uzun yıllardır tartışmalara neden ve odaların yapılaşmaya açılmasına karşı çıktığı İnciraltı’nın imar planları geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanmıştı.

- SOYER AÇIKLADI: İNCİRALTI PLANLARINA DAVA!

Yaklaşık 6 milyon metrekareyi kapsayan planlarla birlikte İnciraltı büyük oranda yapılaşmaya açılıyor. Alanın büyük bir kısmı turizm ve ticaret alanı olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca planlama alanında bazı bölgeler eğitim, spor ve yeşil alan olarak ayrıldı. Planda; sağlık ve turizm tesisleri için 0,80 emsal oranı; konutlar için 0,60 emsal oranı verildi. Konutların 3 katı geçmemesi planlanıyor. İmar uygulaması ise yüzde 40 olarak belirlendi.

Askı süresinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Balçova ve Narlıdere Belediyelerinin yanı sıra bazı toprak sahiplerinin planlara itiraz ettiği süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, planlamaya ayrıca dava açacaklarını SonSöz TV’de katıldığı programda açıklamıştı.

YANDAŞLARINA YER TOPLATMAK İSTİYORSUN
Başkan Soyer’in açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya, “CHP'li müteahhitler doymadı herhalde! "İnciraltı asla planlanamaz" safsatasıyla topladıkları yerler yetmedi mi! Atalarından kalan topraklarına sahip çıkan hemşehrilerimizin umutlarını kırıp, yandaşlarına yer toplatmak istiyorsun. Ateş olsan, cürmün kadar yer yakarsın!” dedi.