GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Aralık 2017 Cuma 15:15

CHP İzmir'de ilk resmi adaylık ilanı... Yücel: Uzlaşı adayıyım!

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, il kongresinde aday olacağını ilan etti. Yücel, "Uzlaşı adayı olduğumu düşünüyorum" dedi. Yücel, Bu onurlu görev bana verildiği takdirde birleştirici olacağım. Kimseye değil örgütüme taraf olacağım" dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 7 Ocak'taki kongreye kilitlendi. 

Süreçte pek partilinin ismi il başkanlığı için kulislerde öne sürülüyordu. Diğer yandan hiçbir ismin adaylık ilanı yapmaması belirsizliğe neden oluyordu. 

Gelişmelerin ardından 7 Ocak'ta sandıkta delegenin kantarına çıkacak ilk isim belli oldu. 

İLK ADAY BELLİ OLDU!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ilçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği temaslar sürece damgasını vurmuştu. ?

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP Grup Sözcülüğü görevini yürüten Deniz Yücel il binasında kongrede yarışacağını ilan etti. Başkan Kocaoğlu'nun işaret ettiği aday olarak kulislerde ismi dönen Yücel'i başkan adaylığı açıklamasında ailesi, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İl Yöneticisi Ali Çalışkan, bir kısım belediye meclis üyesi yalnız bırakmadı. İl Başkanı Asuman Ali Güven basın açıklamasında yer almadı. 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
İl Sekreteri Değirmenci, "Bir sürecin sonuna girdik. Bu süreç 2019 sürecidir. Bizim için çok önemli. Hep birlikte dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Bu nedenle başvuracak arkadaşlarımız gelip il binasında açıklamasını yapabilir. Her türlü desteği yönetim olarak vereceğiz. Deniz Yücel arkadaşımıza yürüyeceği yolda başarılar diliyorum" diye konuştu. 

TÜM ADAYLARA EŞİTİZ
İl Başkan Yardımcısı Ali Çalışkan, "İzmir güzel ve zor bir süreci almış gidiyor. Değerli kardeşimi adaylık açıklamasını yapıyor. Biz tüm adaylık arkadaşlarımıza eşitiz. Başkan olacaklarsa bizim başkanımız olacaklar. Bir partilimizi bile ötekileştirmememiz gereken bir sürece giriyoruz" dedi

GÖREVLERİMDEN İSTİFA ETTİM
Yücel, "Türkiye Cumhuriyeti 15 yıldır bir karşı devrimle karşı karşıyayız. Ülkeyi adaletli yöneteceği iddia edilen bu anlayış otoriste bir rejimi hayata geçirmiştir. KHK'larla ülkemizi yönetmeye çalışmaktadır.  Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmak adına CHP'nin yerelde iktidarına güç vermek adına 7 Ocak'taki il kongresinde il başkan adayı olmaya karar verdim. CHP'ye gönül vermiş bir ailenin oğluyum. 3 kuşaktır İzmirliyim. İl başkan adaylığına karar vermeden önce partimizin deneyimli isimlerine danıştım.  Bu onurlu görev bana verildiği takdirde birleştirici olacağım. kimseye değil örgütüme taraf olacağım. Grupçu anlayışla hareket etmeyeceğim. Görev sürem dolana kadar devam edeceğim. Açıklamamı yapmadan önce Buca ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinden istifa ettim" açıklamasında bulundu. 

AZİZ BAŞKAN DESTEK VERİRSE BU BANA ONUR VERİR
Yücel, "Bu süreç tamamen benim dışımda gelişen bir süreçti. İzmir bir uzlaşı adayı arayışındaydı. Benim bir arayışım olmadı. Sen şu kişinin adayı mısın soruları var. Aziz Başkan  destek verirse bu bana onur verir. Ancak ben kimsenin adayı değil CHP'nin adayıyım. Herkesten görüş alarak ortak akılla CHP'yi yönetmeyi amaçlıyorum" diye konuştu. 

HERKESİN DESTEĞİNİ İSTEYECEĞİM!
Örgütten gelen tepkiler için, "İlçe Başkanlarımızla görüşeceğim. Belirsizlik vardı. Açıklama yapan kişi sayısı az. Daha fazla beklemenin doğru olmadığını düşündüm. Tüm örgütle temas kuracağım ve desteklerini isteyeceğim" dedi. 

EMEK KRİTERİ YOKTUR! 
Yücel, "CHP herkesin görüşünü dile getirebildiği parti içinde demokrasi kurallarının uygulandığı parti. Eleştiriler olabilir. Tüzüğümüze göre bu görevlere aday olabilmek için bir emek kriteri ve ölçüm tarzı yoktur. Tecrübesizlik eleştirileri elbet olacaktır. 4 yıldır meclis üyeliği ve grup sözcülüğü ifa ediyorum. Bu göreve gelirsem bu yönetimi tek başıma idare edeceğim iddiam yok. deneyimli ve tecrübeli arkadaşlarla ortak bir yönetim anlayışı getirmeyi umuyorum" dedi.  

UZLAŞI ADAYI OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM
Yücel son olarak, "Uzlaşı adayı olduğumu düşünüyorum. Örgütün beni sahiplenmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca İl eski Başkanı Kemal Karataş'ın da 30 Aralık Cumartesi (Yarın) saat 11:00'de il binasında adaylığını açıklayacağı kesinleşti. 

- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN NET MESAJ: ADAYI DEĞİL, PROFİLİ BELİRLEDİM

- YÜKSEL'DEN ÇARPICI SÖZLER: KOCAOĞLU'NUN ADAYI İÇİN NE DEDİ?

- CHP'NİN '2 NUMARASI' YÜCEL'İN ADAYLIĞI İÇİN KONUŞTU: ÖRGÜT RAHATSIZ!