GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Aralık 2017 Cuma 13:07

Yüksel'den çarpıcı sözler: Kocaoğlu'nun adayı için ne dedi?

CHP İzmir’de gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde kararını netleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hamlesine ilk yorum geldi. İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, “Hayal kırıklığı yaşadım. İsme değil yönteme bakıyorum" dedi.

EGEDESONSÖZ-  Kongre süreci devam eden CHP İzmir İl Örgütü’nde gözler 7 Ocak Pazar günü yapılacak il kongresine çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kongre öncesinde tavrını Büyükşehir Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel’den yana koydu. Kocaoğlu, ilçe başkanları ve belediye başkanlarını arayarak adayının Yücel olduğunu söyledi.

- BAŞKAN KOCAOĞLU İL BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYINI NETLEŞTİRDİ!

- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN NET MESAJ: ADAYI DEĞİL, PROFİLİ BELİRLEDİM

 

Kocaoğlu’nun kararının ardından bu süreçte ne yapacağı en çok merak edilen isimlerin başında da İl eski Başkanı ve yol arkadaşı Alaattin Yüksel geliyordu. Egedesonsöz’e konuşan Yüksel, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yüksel, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Demokrasi, adalet, özgürlük gibi kavramların tartışıldığı insanların suçsuz yere cezaevlerinde aylarca yattığı bir süreci izliyoruz. Nuriye ve Semih sadece işlerini geri istedikleri için cezaevinde kaldı. Çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle FETÖ ile mücadele adı altında binlerce kişi ya ihraç edildi ya da hayatları karartıldı. 2019 seçim süreci sadece parti içinde yapılacakların görüldüğü değil dışa dönük mücadelenin verileceği bir kadroyu kurma çalışmasını içinde barındırıyor.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu da tüm bunları görerek, ülkenin içinde bulunduğu durumu anlayarak bir çalışma yaptı. Parti örgütünün tüm kademeleriyle bir araya geldi. Onlara görüşlerini sordu, nabız yokladı.  Ve ‘nasıl bir il başkanı seçelim ki İzmir bu mücadeleden kendi açısından başarılı çıkabilir’ sorusunu hep kendine sordu.  Kongre öncesinde nasıl birliktelik sağlanmalı ki seçimler şölen havasında geçsin diye çalıştı. Ben bunları düşündüğünü, hissettiğini düşünüyorum. Bu çerçevede çalışmalar yaptığına inanıyorum” dedi.

FİKİRLERİMİ SÖYLEDİM
Başkan Kocaoğlu’nun, “adayım” diyerek destek istediği Deniz Yücel’i yakından tanıdığını belirten Yüksel, “ Ailesini, annesini, babasını çok iyi tanırım. Ailesi onu çok iyi yetiştirmiş. Partili olarak da çalışmaları var. Şahsen, Deniz’in dedesinin yanında çalışmış, onun ailesini yakından tanıyan birisiyim. Benim kendisiyle hiçbir sorunum yok. Kişisel özelliklerine, tavrına, hayata bakışına bir şey demem mümkün değil. Ben şahsa değil yönteme bakıyorum.  Sayın Kocaoğlu’ndan beklediğim bu değildi.  Hayal kırıklığı yaşadım. Daha önceki kongre süreçlerinde adaylar ortaya çıkar hatta ilçe kongrelerini bile gezerlerdi. Şimdi net bir tavır olmadığı için herkes kendisini bloke etti. Yeni yıl tatilini de eklediğinizde parti örgütünde adayların çalışma yapacağı zaman kalmıyor. Aziz başkana bu süreçte fikirlerimi söyledim. Kendisi farklı bir yöntemi tercih etti.  Önemli olan karar alındıktan sonra değil kararların alınması sürecinde fikirlerin tartışılmasıdır. Kendisi günlerdir parti örgütüyle, milletvekilleriyle, belediye ve ilçe başkanlarıyla bir araya geliyor. Bu toplantılardan kimler çıktı, hangi isimler öne geldi bilmiyoruz. Bu konudaki tavır nedir bilmiyoruz. Aziz başkanın, şahsen kendi için demiyorum ama parti örgütüne açıklama yapması gerekiyor. Herhalde bunu kamuoyuyla paylaşacaktır” diye konuştu.

 Yüksel, kongre süreci ve aday arayışı çalışmaları sırasında bazı kesimlerin ve kişilerin “Alaattin Yüksel’e yakın” diyerek birçok isim hakkında olumsuz görüş bildirdiğini de ifade etti. Yüksel, böyle bir tavrın, kabul edilemeyeceğini vurguladı.