GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Mart 2016 Cuma 13:46

CHP İzmir’de ihracı istenen 5 isim ne tepki verdi?

Çiğli’de yaşanan krizin ardından İl Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç talebiyle disipline gönderilen 4 Meclis üyesi ve Aziz Buğa kararı yorumladı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP’de tartışmalarla gündeme gelen ilçe Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun karşısında duran meclis üyeleri ile ilgili yeni gelişme yaşanarak, ilçe yönetim kurulunun kararı ile disipline sevk edilen dört meclis üyesinin dosyası dün yapılan il yönetimi toplantısında görüşüldü.

İl Başkanı Alaattin Yüksel başkanlığında gerçekleştirilen haftalık olağan toplantıda Meclis Üyeleri Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ’ın yanı sıra muhalif çıkışlarıyla dikkat çeken belediye başkan aday adayı Aziz Buğa da kesin ihraç talebiyle disipline gönderildi.

Önümüzdeki günlerde savunma yapacak olan isimler önce il disiplin kurulunun karşısına, itiraz etmeleri halinde de yüksek disiplin kurulunun karşısına çıkacak.

Kararın ardından 5 isim ilk kez Egedesonsöz’e konuştu. İşte tepkiler!

Mustafa Avdan: Bekliyoruz. Örgütümüz bize bir ceza kesmiş. Şuanda bir şey söylemek doğru değil. Önümüzdeki günlerde savunmamızı yapacağız.

Erkan Tuncer: Biz her zaman doğrunun yanındayız. Verilen karara saygılıyız. Biz her zaman yapılan yanlış varsa, bunları söylemeye devam edeceğiz. Belediye başkanının da yanlışları varsa bunları söylemeye devam edeceğiz. Partimizin yıpranmasını istemiyoruz. Kendi aramızda toplantı yapacağız. Savunmamızı da vereceğiz.

Süleyman Karadağ: Ben şuanda susmayı tercih ediyorum. Ben bu partide hala adalet olduğuna inanıyorum. Hak yerini bulacaktır. Hala bu partide sağduyulu insanlar var.

Aziz Buga: Konuşmayacağım diye söz verdim. Benim her konuştuğum olay oluyor. Hiç olmayan sebeplerle evirdiler, çevirdiler başkana hakaret ediyor diye disipline sevk ettiler. Disipline kararına saygı duyuyorum. Yolumuz daha uzun. Disipline var. Daha sonra YDK’ya gidecek. Bizde o zaman savunmamızı yapacağız. Ben konuşacağımı bir ay sonra konuşacağım.