GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Aralık 2017 Çarşamba 11:06

CHP İzmir’de flaş gelişme: O ilçe başkanı tetikte!

İl örgütü 7 Ocak’taki kongreye kilitlenirken kulislere adaylık için flaş biri isim düştü. Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın il seçiminde aday olabileceği öne sürüldü.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak’taki kongreye hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun süreçteki temasları çok tartışılırken madalyonun diğer yüzü ilçe başkanları ise aday arayışlarına başladı.

Kurultay süreci öncesinde ismi sık sık il başkanlığı için Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın il kongresi sürecinde ortaya çok sayıda ismin atılması fakat kimsenin adaylığını resmi olarak ilan etmemesinden dolayı nabız yokladığı öğrenildi.

İlçesindeki 81 il delegesiyle bir araya gelen ve desteklerini alan Başkan Yıldırım’ın adaylığı ciddi bir şekilde parti kulislerinde konuşuluyor.

Süreçte şu ana kadar YDK Üyesi Mahir Polat, İl eski Başkanları Rıfat Nalbantoğlu, Kemal Karataş, İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün isimleri adaylık için kulislere düşmüştü. Ayrıca adaylık noktasında bireysel girişimlerde gerçekleşmişti. İl kongresine sayılı günler kala hiçbir ismin adaylığını ilan etmemesinden dolayı belirsiz bir durum yaşanıyor. Bu gelişmelerin önceki dönemde aklında olan il başkanlığı düşüncesini olan Uğur Yıldırım’ı yeniden harekete geçirdiği öğrenildi. Yıldırım’ın her an 7 Ocak’taki il kongresi için adaylığın ilan edebileceği ifade edildi.  

ÖRGÜTÜMÜN BANA DUYDUĞU GÜVENİ BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIM!
Delegelerle bir araya gelen CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım “Karşıyaka örgütü hiç olmadığı kadar bütünlük ve birlik içinde. İl kongremizde ilçemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Örgütümün bana duyduğu güveni boşa çıkartmayacağım. En doğru ve isabetli kararları yine birlikte alacağız. Biz güçlü bir ilçeyiz ve güçlü bir örgütüz. CHP’nin menfaatlerini göz önüne alarak, belirleyici olacağımıza eminim” dedi.