GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Şubat 2024 Perşembe 14:43

CHP İzmir’de bir ilçede daha işler karıştı… Mevcut Başkan: Niyetim bağımsız aday olmak!

2019 seçimlerinde sandıktan 314 oy farkı zaferle çıkan CHP’li Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, bağımsız aday olabileceğini doğruladı. Üç aday adayı varken, aday adaylık başvurusu bile yapmayan birinin aday gösterilmesini “kabul edilemez” olarak nitelendiren Yılmazlar, “Aday adayı üç arkadaş ve bize destek veren meclis üyelerimizin görüşlerini de alacağım ve Salı günü son kararımı açıklayacağım” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de aday gösterdiği isimlere yönelik tepkiler hala devam ederken, bir ilçede daha işler karıştı. Beydağ Belediye Başkanı CHP’li Feridun Yılmazlar, aday adaylık başvurusunda dahi bulunmayan Şakir Başaran’ın adaylaştırılmasının yanlış olduğuna vurgu yaptı, “Niyetim, bağımsız aday olmak. Ancak son kararımı henüz vermedim. Diğer aday adayı iki arkadaşım ve bize destek veren meclis üyelerimizle görüştükten sonra alacağım son kararı Salı günü kamuoyuyla paylaşacağım” açıklamasında bulundu.

ŞAKİR BAŞARAN’IN ADAYLIĞI TARTIŞILIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi 2019 seçimlerine Feridun Yılmazlar’la girdi. Yılmazlar,4 bin 473 oy alarak, AK Partili rakibini sadece 314 oyla geçerek belediye başkanı olmuştu. 31 Mart seçimleri öncesi Feridun Yılmazlar ile birlikte Mustafa Gümüş ve eski Belediye Başkanlarından Vasfi Şentürk de aday adaylık başvurusunda bulunmuştu. CHP Parti Meclisi kararıyla Beydağ’a Şakir Başaran aday yapıldı. Bu gelişmeler nedeniyle Beydağ’da da işler karıştı. Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Bağımsız aday olacağınız doğru mu?” sorusuna, “Bağımsız aday olmayı düşündüğüm doğrudur, niyetim var. Ancak arkadaşlarımla konuştuktan sonra son kararımı vereceğim” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

ADAY ADAYI BİLE OLMAYAN KİŞİNİN GETİRİLMESİ İNSANIN AĞIRINA GİDİYOR
“Evet, böyle bir niyetim var. Şu anda Ankara’dayım. Beydağ’a döndüğümde benimle birlikte aday adayı olan diğer iki arkadaşım ve bize destek veren meclis üyesi arkadaşlarımla konuşup, bu konuda son kararımı vereceğim.  Beydağ Belediye Başkanı olduğum günden beri güzel çalışmalar yaptım. Bir dönem daha göreve devam etmem gerektiğini düşünüyorum. Beydağlılar da benim bir dönem daha başkanlık yapmamı istiyor. Fakat ben ve benim dışındaki iki aday adayı arkadaşımdan hiçbiri tercih edilmiyor, aday adaylık başvurusu bile yapmayan arkadaşı aday yapıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir.  Aday adayı bile olmayan arkadaşın, aday adayı üç kişinin üzerine konmasından dolayı kırgınlığımız var tabii ki. İnsanın ağırına gidiyor. Arkadaşlardan bağımsız aday olma konusunda teyit aldıktan sonra Salı günü kamuoyuna bir açıklama yapacağım.”