GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Şubat 2024 Perşembe 12:34

Konak’ta dikkat çeken pankart... Mardinliler seninle!

İzmir’de nüfusu oldukça kalabalık olan Mardinliler siyasi tercihleri konusunda ikiye bölündü. Cumhur İttifakı Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı’ya karşı çıkan isimler CHP Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun etrafında birleşti.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesi adayları ilan eden siyasi partilerin temsilcileri çalışmalarını sürdürüyor.  Bulundukları yerlerde sivil toplum kuruluşları, hemşehri dernekleri ve muhtarları ziyaret eden adaylar bir yandan projelerini anlatırken gelecek beş yıla ilişkin vaatlerini sıralıyor.

KONAK ADAYI MUTLU'DAN SEVGİLİLER GÜNÜ MESAİSİ!

İzmir’in kalbi Konak İlçesi’nde CHP, uzun yıllardır TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası’nda yöneticilik yapan Nilüfer Çınarlı Mutlu’yu aday gösterirken Cumhur İttifakı ise İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Cankırı’yı aday gösterdi. Aslen Mardin’li olan Çankırı iki dönemdir İzmir’i temsil ederken ilk TBMM deneyimini Mardin milletvekili olarak yaşamıştı.

Konak’ta yaşayan Mardinli nüfusunu temsil eden hemşeri dernekleri ve sivil toplum kuruluşları ikiye bölündü.  Bölge muhtarları  ve sivil toplum kuruluşlarının bazı temsilcileri CHP adayı Mutlu’nun yanına geçti.  Düzenlenen toplantıda, “Mardinliler ve bölge muhtarları seninle Nilüfer başkan” pankartı astı.