GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Şubat 2024 Perşembe 11:50

'Komünist Osman' istifasını anlattı: Aday belirlemede dürüst davranılmadı!

Dikili’de 19 yıl belediye başkanlığı yapan CHP’li Osman Özgüven, ilçesinde mevcut Başkan Adil Kırgöz’ün yeniden aday gösterilmesine tepki olarak 50 yıllık partisinden istifa etti. Özgüven, “Özgür Bey, yanlıştan dönecek diye çok bekledim. Ön seçim yapacağım dedi, yapmadı. Tüm adayları kendisi belirledi. Dikili adayı, seçim kazanacak en son adaydır. Özgür Bey, yanlışlarından dönmediği için yarım asırlık partimden istifa ettim” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir siyasetine bir dönem damga vurmuş isimler arasında yer alan, “Komünist Osman” olarak da tanınan Dikili’nin efsane Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP’den istifa ettiğini açıkladı. 50 yıldır CHP’de siyaset yapan, 4 dönemde toplam 19 yıl Dikili Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Özgüven, istifa gerekçesini, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in aday belirlemede yanlış yapması ve yanlışlardan dönmemesi olarak açıkladı.

O ADAY DIŞINDA KİM OLSA, FARK ETMEZDİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, kurultayda önseçim yapılacağını ilan ettiğini ancak önseçim yaptırmadığını hatırlatan 80 yaşındaki duayen siyasetçi Osman Özgüven, “Özgür Başkan aday belirlemede dürüst davranmadı” dedi.

İstifa gerekçesini anlatırken, Özgür Özel’in hatalarından dönmesi için sabırla beklediğine vurgu yapan Özgüven, Egedesonsöz’e şu açıklamalarda bulundu:

“Özgür Özel, aday belirlemede dürüst davranmadı. Kurultayda önseçim yapılacağını açıkladı, önseçim yapmadı. Adayları kendisi belirledi. Özgür Bey’in yanlışlarını düzeltmesini istedim, düzeltmezse istifa edeceğimi söyledim. Herhangi bir hatadan dönme hareketi görmediğim için istifa ettim. Bizim ilçemizdeki şu andaki aday (Mevcut Başkan Adil Kırgöz’ü kast ederek), CHP’ye seçim kazandıracak en son adaydır. Rahat seçim kazanacak bir aday belirlemesi için ısrar ettik ama Genel Başkan, kendi bildiğini okudu. Kimseye sormadan belirledi adayları. Evet; Gökmen Ulu’yu destekledim. Ancak sadece Gökmen değil, yeniden aday gösterilen arkadaş dışındaki arkadaşlardan birisinin de olabileceğini söyledik. Benim için diğer aday adayları da uygundu. Önseçim yapılsaydı, bu tartışmaların hiçbiri olmayacaktı. Beni, hayatımı verdiğim partimden ayrılmak zorunda bıraktılar.”

1944 Dikili doğumlu Osman Özgüven, SHP İl Başkanlığı  ve CHP Dikili İlçe Başkanlığı yaptı. 1984-1994 ve 2004-2013 yılları arasında toplam 19 yıl belediye başkanlığı yaptı. İlçede suyu bedava yapması, Türk – Yunan ilişkilerini güçlendirme çabaları ile de öne çıkmıştı.