GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ocak 2018 Cuma 13:05

CHP İzmir’de 7 Ocak’a doğru… Hangi ilçe kimi destekliyor?

İl kongresine çok az bir zaman kala ilçe başkanları delegeleriyle fikir alışverişi yapıyor. Gümrükçü ve Yücel isimlerinin öne çıktığı süreçte başkanlar ilçelerdeki eğilim hakkında bilgi verdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü hafta sonu gerçekleşecek kongreye kilitlendi. Süreçte 7 isim başkanlığa adaylığını koymuştu. Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcülüğü görevinden istifa eden Deniz Yücel, İl eski Başkanı Kemal Karataş, İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü, Parti Meclisi (PM) eski Üyesi Hüseyin Saygılı, partililer Hasan Nebi ile Canan Tapkan yarışta var olacaklarını açıklamıştı.

Daha sonra İl eski Başkanı Karataş, Gümrükçü lehine adaylığını geri çekti. Seçime çok az bir zaman kaldı. Örgütün kantarında Gümrükçü ve Yücel isimleri öne çıktı. Çok sayıda partili seçimin bu iki isim arasındaki rekabete sahne olacağı konusunda hemfikir. Gümrükçü ve Yücel ilçe turlarına devam ediyor. Diğer yandan ilçe başkanları da toplantılar düzenleyerek delegeleriyle bir araya geliyor.

ÇİĞLİ’DEN FİRE BEKLENMİYOR
Kentteki tüm ilçeler masaya yatırıldığında Çiğli’nin özel bir durumu olduğu görülüyor. İlçe Başkanı Gümrükçü kongrede aday… Çiğli’nin fire vermeden blok halde kendi adayını desteklemesi bekleniyor. İlçe Başkanı Gümrükçü’nün delegelerle yaptığı toplantıda kendisinden önce partililerin refleks gösterdiği ve ‘sen aday ol’ dediği geçtiğimiz hafta kulislere yansımıştı. Gözler diğer ilçelere çevrildi.

HANGİ İLÇE, KİMİ DESTEKLEYECEK?
Egedesonsöz’e konuşan başkanlar ilçelerindeki delege eğilimleri hakkında bilgi verdi. Sandıkta ortaya çıkacak sonuç anına kadar net bir şey söylemenin zor olduğu süreçte oluşan fotoğraf şu şekilde:

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: Bizde çoğunluk Deniz görünüyor.

Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz: İlçemizde karar netleşmedi. Cumartesi belli olacak. Delegelerimiz ‘bekleyelim’ diyorlar.

Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper: Biz delegasyonumuzla yaptığımız toplantı sonrasında Utku Gümrükçü’yü destekleme kararı aldık.

Bergama İlçe Başkanı Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz: Delegelerimizi boğmuyoruz. Durum yarı yarıya.

Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar: İlçemizde net bir durum yok.

Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar: Blok halinde olmayabilir, kaçanlar olur ama genel eğilim Deniz Yücek olarak görünüyor.

Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran: Bizde iki ismi destekleyen arkadaşlarımız da var. Delegemizi ilçe başkanları toplantısında belirttiğimiz gibi iradesi ile baş başa bıraktık. Bizde dayatma yok.

Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener: Delegelerimizin hemen hemen tamamı Deniz Yücel diyor.

Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak: Delegemiz yüzde 98 oranında Utku diyor.

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım: İlçemizde eğilim Deniz Yücel’den yana.

Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız: Delege toplantılarında yetki oy birliğiyle bana ve belediye başkanımıza verildi. Deniz Yücel’i destekleme kararı çıktı.

Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım: 5 delegemiz var. Hepsiyle Deniz Yücel’i destekliyoruz.

Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik: Biz blok halinde Deniz Yücel’i destekliyoruz.

Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur: Toplantımız yapılmadı. Henüz belli değil.

Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil: İlçe başkanları isim söylüyor ama delegenin hepsine hakim gibi konuşmak yanlış. Delege bildiğini yapar. Zaten özgür iradesiyle de delege tercihini yansıtsın ama bizim ilçemizde eğilim Deniz’den yana.

Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan: İlçede bir fikir var ama delegelerle akşam toplantı yapacağız. O görüşme olmadan bir şey söyleyemem.

Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam: Eğilim Deniz Yücel’den yana görünüyor. Oy birliğiyle böyle bir karar alındı.

Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala: Menderes ekibe ve kadroya bakacak. Cumartesi günü toplantımız var. Kararımız henüz belli değil.

Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat: Delegelerimizin tamamı Deniz Yücel lehine imzalarını verdi.

Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz: Cumartesi netleşecek. Daha belli değil.

Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan: Bizim eğilimimiz Deniz Bey’den yana.

Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin: Salona kadar beklemeyi düşünüyoruz. Oradaki duruma göre hareket edeceğiz.

Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum: Tam net bir karar verilmedi. Utku Gümrükçü de olur, Deniz Yücel de olur. Zaten 5 kişiyiz. Son anda karar veririz.

Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz: 5 delegemiz var. Deniz Yücel görünüyor.

Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak: Daha oturup konuşmadık. Cumartesi günü bir araya geleceğiz. Salonda kimin kazanıp kazanmayacağı belli olacak.

Öte yandan Torbalı, Bayındır, Tire ve Buca’da kararın son dakikaya kadar açıklanmayacağı öğrenildi.