GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ocak 2018 Cuma 10:25

CHP İzmir’de 7 Ocak için nefesler tutuldu… Kocaoğlu’ndan o isme bölge görevi!

İl Örgütü’nde Pazar günü gerçekleşecek kongre öncesinde hareketlilik had safhada… Süreci aktif bir şekilde yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun Ödemiş İlçe Başkanı Birlik’e Küçük Menderes’teki delegelerden Yücel lehine imza toplama görevi verdiği belirtildi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak’taki kongreye kilitlendi. Seçime az bir zaman kala örgüt öne çıkan Utku Gümrükçü ve Deniz Yücel çevresinde safları sıklaştırıyor.

Kırsal ve metropoldeki dengeler hesaba katıldığında her türlü gelişme fotoğrafın netleşmesine fayda sağlıyor.

İlçe başkanlarının büyük çoğunluğu delegelerle bir araya gelerek eğilim hakkında fikir alışverişi yapıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun süreçteki refleksleri çokça tartışılmıştı. Başkan Kocaoğlu’nun adayı olarak kulislerde lanse edilen ve İl eski Başkanı Ali Engin’e de yakın durduğu bilinen Deniz Yücel ilçe turlarına devam ediyor.

Gelişmeler yaşanırken Başkan Kocaoğlu’ndan flaş bir hamle geldi. Kocaoğlu’nun Küçük Menderes Havzası’nda yer alan ilçeler Selçuk, Bayındır, Tire, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’daki delegelerin Yücel lehine imzalarını istediği öğrenildi. Bu görevi de Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’e veren Kocaoğlu’nun listeyi gün içinde görmeyi amaçladığı belirtildi.

Bölgede 7 Ocak’ta oy kullanacak toplam 49 delege bulunuyor. Beydağ’da 5, Kiraz’da 5, Bayındır’da 5, Ödemiş’te 18, Selçuk’ta 5 ve Tire’de 11 partili yeni il başkanını belirleme noktasında irade gösterecek.  Başkan Birlik’in verdiği bilgiye göre sadece Tire ve Beydağ’ın tavrı henüz belli değil. Diğer ilçelerden Yücel lehine imzaların alındığı belirtildi.