GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Haziran 2017 Çarşamba 22:01

CHP İzmir Berberoğlu için sokağa çıkıyor!

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada tutuklama kararı çıktı. Karara tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş yapacağını açıklamasının ardından İzmir İl Örgütü de eylem kararı aldı.

EGEDESONSÖZ- CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin yargılandığı davada tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇAĞRI
Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Yarın saat 11.00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimde sadece bir afiş olacak; adalet yazacak üzerinde, adalet. Dünyanın en soylu kavramıdır adalet. Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Devletin temeline, adaletin temeline dinamit koyuyorlar. Yarın 11.00'de Güvenpark'ta olacağım ve bir yürüyüş başlatacağız: Demokrasi bu ülkeye gelinceye kadar, adalet bu ülkeye gelinceye kadar” dedi.

TOPLANMA BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE
CHP İzmir İl Örgütü ise yaptığı açık Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki göstermek için sokağa çıkacaklarını açıkladı. Açıklamada, “Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını, adaletin yok sayılmasını ve CHP’ye verilmek istenen gözdağını protesto etmek için yarın saat 11.00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde buluşuyoruz” denildi.