GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Haziran 2017 Çarşamba 19:46

Kılıçdaroğlu'ndan flaş karar: Yarın başlıyor!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak" dedi. Kılıçdaroğlu, Ankara Güven Park'tan İstanbul Maltepe Cezaevi'ne yürüyüş başlatacak.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT TIR'larının durdurulması olayına ilişkin tutuklama kararının ardından, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olağanüstü toplantı yaptı.

Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklaması yaptı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, verilen kararı eleştirerek, "Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Sayın Enis Berberoğlu hepimizin bildiği, hepimizin tanıdığı yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan birisi şimdi hiçbir delil olmadan 25 yıla mahkum ediliyor. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklar. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettiler, demokrasiyi yok ettiler. 

Hakim hakim olmaktan çıktı, gözünü dikmiş Saray'a 'Nasıl talimat gelecek ve ben öyle karar vereceğim' diye. Bunların hiçbirisi hakim değil, hiçbirisi yargı dağıtmıyor. Sadece ve sadece Saray'ın sopası olma görevini yerine getiriyorlar.

GÜVENPARK'TAN MALTEPE CEZAEVİ'NE YÜRÜYÜŞ
Yarın saat 11.00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimde sadece bir afiş olacak; adalet yazacak üzerinde, adalet. Dünyanın en soylu kavramıdır adalet. Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Devletin temeline, adaletin temeline dinamit koyuyorlar. Yarın 11.00'de Güvenpark'ta olacağım ve bir yürüyüş başlayatacağız: Demokrasi bu ülkeye gelinceye kadar, adalet bu ülkeye gelinceye kadar.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP’lilerle birlikte Ankara'dan (Güven Park) İstanbul'a (Maltepe Cezaevi) kadar yürüyüş yapacağı bildirildi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI: HER GÜN NÖBET TUTACAĞIZ
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Yarından itibaren bütün örgütümüzü İstanbul Maçka Parkı’nda nöbete davet ediyoruz. Enis Berberoğlu serbest bırakılana kadar bu nöbetimiz, bu mücadelemiz Maçka Parkı’nda devam edecek." dedi.

Canpolat, "Sırayla 39 ilçemiz; gençlik kollarımz, kadın kollarımız her gün Maltepe Cezaevi Önünde nöbet tutacaklardır." dedi.

ENİS BERBEROĞLU'NU ARADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karar sonrası da CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, “Moralini bozma arkandayız. Özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Kararın ardından parti genel merkezinde Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) olağanüstü toplantıya çağıran Kılıçdaroğlu, daha sonra TBMM Genel Kurulunu terk ederek partiye gelen CHP milletvekilleriyle bir araya geldi. (NTV, AA, Hürriyet)