GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Aralık 2017 Cuma 15:53

CHP Gaziemir’de ikinci aday da belli oldu!

İlçe Başkanı Tekin’in görevini bırakacağını açıklamasının ardından uzun süredir devam eden aday arayışları sonlandı. Kasım Özkan’ın adaylık ilanının ardından İlçe eski Başkanı ve Meclis Üyesi Elif Becek de 10 Aralık’taki kongrede yarışacağını duyurdu.  

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından start alan ilçe kongreleri için hareketlilik devam ediyor.

Gaziemir’de 10 Aralık Pazar Günü delegenin önüne sandık konulacak. İlçe Başkanı Umut Tekin’in kongrede aday olmayacağı kesinleşti.

İlçedeki seçime sayılı günler kala Başkan Tekin dışında bir ismin adaylık için dillendirilmemesi belirsizlik yaratıyordu.

Yaşanan gelişmeyle sürecin başından itibaren görevine devam etmeyeceğini kararlı bir şekilde açıklayan Tekin’in yerine Kasım Özkan’ın aday olacağı kesinleşmişti. 

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ismi belediye başkanlığı, PM Üyeliği, Milletvekilliği ve il başkanlığıyla anılan Tekin’in durumu hakkında, “Benim adayım hala Umut Tekin’dir. Çünkü başarılı” açıklaması yapmıştı. Daha sonra Şenol’un Murat Balcı ve Mahmut Şaylan isimlerini kongrede öne süreceği kulislerde konuşulmuştu. Daha sonra iki ismin geri çekildiği iddia edildi. İlçe eski Başkanı Elif Becek’in ismi uzun süredir kulislerde dillendiriliyordu.

BECEK ‘BEN DE VARIM’ DEDİ!
Nihayet beklenen açıklama geldi. 2012 yılında ilçe başkanlığı yarışında kaybeden ve 2014 yılında meclis üyesi seçilen Becek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kongrede aday olacağını ilan etti. Becek, “Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, bayrağımızı daha yukarı taşımak için, ilçe kongremizde ilçe başkanlığına aday oluyorum. Yarın (9 Aralık Cumartesi) 13:00'da CHP Gaziemir İlçe binasında yapacağım adaylık açıklamasında hepinizi yanımda görmekten mutluluk duyarım” dedi.