GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2016 Çarşamba 10:18

CHP’de ‘Kadınların Başkanı’ yeni dönemi anlattı

Hafta sonu yapılan kongrede zafere uzanan Nurşen Balcı yeni dönemi ve hedeflerini Egedesonsöz’e anlattı. Balcı, sık sık saha çalışması yapacaklarını söylerken, kongrede rakip olduğu isimleri de birlik ve beraberliği davet ederek fikirlerini sunmalarını istedi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir’de geçtiğimiz hafta sonu il kadın kolları kongresi yapıldı.

Kongrede delegelerin 115’inin oyunu alan Nurşen Balcı zafere uzanmıştı.

Balcı kongre sonra ilk kez Egedesonsöz’e konuştu. Önümüzdeki dönemle ilgili projelerini anlatan Balcı, kongre de kendisine rakip olan isimleri de birlik ve beraberliğe davet etti.

İZMİR’E YAKIŞIR BİR KONGRE…
Kongreyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Balcı, kongrenin birlik içerisinde geçtiğini ve İzmir’e yakıştığını söyledi Balcı, “Kongremiz çok güzel geçti. Birlik ve beraberlik içerisinde bir kongre oldu. İzmir’e yakışır bir kongre oldu. Kimse kimseyi kırmadı, incitmedi. Arkadaşlarımız teveccüh gösterdi ve beni seçtiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra hep birlikte tek yürek olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI
Önümüzdeki dönemde yapmak istediklerini ve projelerini aktaran Balcı, “İlk yapacağım şey 30 ilçeyi de dolaşmak olacak. Ben saha çalışmalarına önem veren biriyim. Sık sık saha çalışmalarımız olacak. Bir çalışma programı oluşturacağız. Spontane olarak proje yapmayacağız. Alanda olurken tek tek bütün evlere gireceğiz. Sıkılmadık el bırakmayacağız. Emek, işçi, çevre, sağlık, eğitim, esnaf komisyonları oluşturacağız. Bu komisyonlar öncülüğünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Son zamanlarda kadına şiddet iyice arttı. Ve biz kadınlar olarak ciddi sorun ve tehlike teşkil ediyor. Kadına şiddete karşı kampanyalar düzenleyeceğiz. Halkın dikkatini çekecek faaliyetler yapacağız.  Şehit ailelerimizin dertlerini sorunlarını dinleyip onlara derman olacağız. Kadın örgütlerimizle birlik içinde olacağız. Muhtarlarımızla ilişkilerimizi sıkılaştırıp, mahalle çalışma grupları oluşturacağız. Lider kadınlarımız eşliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

RAKİPLERİNE DAVET
Son olarak ise kongre rakip olduğu isimlerin fikirlerine ihtiyaç duyduğunu belirten Balcı, “Kongrede aday olan arkadaşlarımla konuşacağız. Onların fikirlerine de ihtiyaç duyacağım ve fikirlerini alacağım. Kendileri de zaten destek vermek istedikleri takdirde destek verebilirler. Bizlerin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Çünkü aynı çatı altında aynı şeyleri düşünerek hizmet ediyoruz. Zaten farklı düşündüklerini zannetmiyorum” diye konuştu.