GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2016 Salı 17:21

Flaş! CHP İzmir delegasyonu 'Kılıçdaroğlu' dedi!

CHP İl Başkanı Yüksel, Ankara mesaisi öncesi toplantılarına kurultay delegeleriyle devam etti. Yüksel toplantı sonu açıklamasında delegasyonunun tamamına yakınının Genel Başkan'dan yana tavır koyduğunu ve Kılıçdaroğlu için imza topladıklarını söyledi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, 16-17 Ocak’ta yapılacak büyük kurultay öncesi milletvekillerinin ardından bir önemli toplantı daha yaptı.

CHP İl Başkanı Yüksel bu kez kurultay delegeleriyle bir araya geldi. İl binasındaki toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Yüksel, İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen ve 10 turistin ölümüne neden olan canlı bomba saldırısı ile ilgili de mesajlar verdi.



FİTİLİ ATEŞLEYENLER HER KİMLERSE…
Yüksel, “Bugün İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda bir canlı bomba kendini patlatarak 10 kişinin ölümüne çok sayıda insanın yaralanmasına sebep oldu. Farklı ülkelerin vatandaşları önemli turistik meydanlarından birisidir. Yine bugün 1 polisimiz şehit oldu. 2 polisimiz de yaralı durumda. Hem İstanbul’da yaşamını yitirenlere hem de şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun. Suriye ile ilgili dile getirdiğimiz düşünceler vardı. Fitili ateşleyenler her kimlerse sorumlular onlardır. İç savaşı başlatıp Ortadoğu’yu cehenneme dönüştüren ve destek veren kimlerse bir kez daha ölümlerden sorumlulardır. ‘Ortadoğu cehenneminin kapısını aralarsanız, bu cehennem sizi içine çeker’ diye söylemiştik. Orada çıkartılan savaş sonucu milyonlarca insan yerlerinden, yurtlarından oldular. Bizim ülkemizde mülteci konumuna düştüler. Ege sularında canlarını kaybettiler. Gözümüzün görmek istediği sahneler yaşanıyor” dedi.

MUTABAKAT KOMİSYONU’NDA BULUŞARAK…
CHP olarak bu olayların daha önceden böyle olacağını bildiklerini ve söylediklerini dile getiren Yüksel, “Bazı hayallerle Ortadoğu’nun liderliğine, halifelik hayallerine kapıldılar. Bu politikaların sonucu sınırlardan başlayarak İstanbul’a ulaştı. Suruç’ta, Ankara’da yurttaşlarımız yaşamını yitirdi. Kirli savaşın durması için bütün dünyayı sağduyuya davet ediyoruz. Yurtta sulh, cihanda sulh anlayışıyla hareket ederek tüm yurttaşlarımızı ülkeye sahip çıkmaya davet ediyorum. CHP olarak önerilerimiz vardır. Herkesi bu önerilere kulak vermeye çağırıyoruz.  Parlamento kendi ülkesinde yaşanan sorunların çözümü için bir araya gelerek Mutabakat Komisyonu’nda buluşarak sorunun çözümü için başlangıç yapması gerekir” şeklinde konuştu.

PARTİMİZİ İZMİR’DE VE TÜRKİYE’DE…
Kurultay ile ilgili değerlendirme yapacaklarını söyleyen Yüksel, “İzmir’de sırasıyla kongrelerimizi yaptık. Parti içi yarışta kazanan kaybeden yoktur dedik. Amacımız hep beraber partimizi İzmir’de ve Türkiye’de güçlendirmektir. İzmir’de yüzde 60 hedefimize ulaşmaktır. Toplantılarımız devam ediyor. Bugünde kurultay delegelerimizle birlikte hedeflerimize ulaşmak için değerlendirme yapacağız” ifadelerini kullandı.


 

Başkan Yüksel toplantı sonunda ise İzmir’in kurultay rotasını açıkladı. Yüksel delegasyonun tamamına yakınının Genel Başkan’dan yana tavır koyduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu için imza topladıklarını söyledi.

Yüksel, bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı olduğunu söyleyerek, bu kurultayın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yüksel, “Çok verimli bir toplantı yaptık. Kurultay delegelerimizin hepsi çok nitelikli insanlar. Hiç kimse “beni parti meclisine taşıyın veya ben yüksek disiplin kurulu adayıyım” diye telkinde bulunmadı. Herkes ülkenin içinde bulunduğu durumdan duyduğu endişeyi dile getirdi. Parti meclisinin kimlerden oluşacağı çok önemli. Parti meclisinin nitelikli üyelerden oluşması ve işlevi olan bir kuruma dönüştürülmesi ve CHP’nin Türkiye’de iktidara taşınması ile ilgili çalışmalardan söz edildi. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Bunun için hep birlikte insanların kafasında böyle düşünceler üretmemiz gerekiyor. Kısa zamanda alternatif bir iktidar yaratmamız gerekiyor. Türkiye’nin AKP tarafından kötü yönetildiği konusunda hem fikir. Bu açıdan CHP güçlü bir hale gelirse iktidar yolunun açılması açısında da bu kurultayın iyi değerlendirilmesi gerekir. Türkiye’nin gözü bizim üzerimizde…” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU DESTEK İÇİN İMZA TOPLADIK
Bu  senenin diğer senelerden farklı olduğunu söyleyen Yüksel, kimsenin parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu adaylık için girişiminde bulunmadığını söyledi. Yüksel, Kılıçdaroğlu için imza topladıklarını belirterek, “Kurultay zamanlarında daha önceleri ‘ben aday olacağım’ tartışmaları yaşanırdı. Bu kez hiç öyle bir şey olmadı. Bir tek kişi bile ortaya çıkmadı. Bir çok arkadaşım bana yetki verilmesi konusunda fikir beyan etti. Ben buna sıcak bakmadım. Ankara’da bir kez daha bir araya geleceğiz. Her senelerden farkımız kararları bu kez birlikte almak… Birlikte alırsak daha güçlü çıkarız diye düşünüyoruz. Parti meclis üyesi adayı veya yüksek disiplin kurulu adayı çıktığında en azından İzmir delegasyonunda tam oy alır diye düşünüyoruz. Başkanlık için imza topladık. Delegelerimizin tamamına yakını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için imza verdi. Dün yapılan vekillerle toplantımızda da bu toplantıda da Genel Başkanımızın parti meclisi için kendisinin belirlemesi görüşü ortaya kondu. Perşembe günü il başkanları toplantısında da yine bir strateji belirlenecek” dedi.

Yüksel Balbay’ın adaylığı için ise herkesin kendi iradesiyle özgür olarak oylarını kullanacağını söyledi.