GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Eylül 2023 Cuma 14:58

CHP’de il kongresi öncesi kritik görüşme: Aslanoğlu şerhi!

CHP İzmir’de gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kongrede adaylığını engellemek isteyen isimlerin genel merkezde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü öğrenildi. Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Milletvekilleri Ednan Arslan ve Deniz Yücel’e Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç da eşlik etti.

EGEDESONSÖZ - Genel seçimin ardından parti kongre takvimi devam eden CHP’de sürece ilişkin gelişmeler yaşanıyor. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yeniden aday olduğu il kongresi öncesinde Ankara’da sürpriz bir zirve gerçekleştirildi.



Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç’un öncülük ettiği Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede İzmirli Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Milletvekilleri Ednan Arslan ve Deniz Yücel’in il başkanı Aslanoğlu’nu şikayet ettikleri öğrenildi. Aslanoğlu’nun kongrede aday olarak genel merkez tarafından işaret edilmemesini isteyen isimlerin kongre sürecinde yaşanan gelişmeler, delege seçim süreci ve ilçe kongrelerine ilişkin rapor verdiği öğrenildi.

Son zamanlarda AK Parti ve MHP’nin önemli isimleriyle birlikte muhalefetin de gündemine gelen İl Başkanı Aslanoğlu’nun siyasi ve ticari yaşamına ilişkin çıkan haberler, kamuoyu tartışmalarının da tek tek anlatıldığı iddia edildi.