GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Eylül 2023 Cuma 14:52

AK Partili Kaya’dan 'Arsa mağdurları' mesajı: Mutabakat sağlanırsa desteğe hazırız!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tartışmalara neden olan Balçova Arsa Mağdurları için Büyükşehir tarafından hazırlanan plana destek vereceklerini söyledi. Kaya, “Biz kendilerine 1 Ekim’e kadar çift başlılık olmasın diye süre vermiştik. Belediye bir mutabakat sağlarsa üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in uzun yıllardır gündeminde olan Balçova Arsa Mağdurları sorununa ilişkin süreç devam ediyor.  Dönemin Balçova Belediyesi tarafından vatandaşlara tapu, makbuz gibi evraklar karşılığında satılan arsaların planlama sürecinde yaşanan sorunlar bugüne kadar gelmişti.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Balçova İnciraltı’nın planlanması kararından sonra ikinci sorun olarak gündeme aldığı ve çalışmalarını başlattığı Arsa Mağdurları konusu da bakanlıklar nezdinde yürütülüyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de belediyenin planlama ekibiyle birlikte yaptığı açıklamayla arsa mağdurları konusunda önemli bir yol kat ettiklerini kamuoyuna açıklamıştı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de meclisinden geçen planlama kararı sonrası AK Partili Kaya, “çift başlılık olmasın” gerekçesiyle geri çekildiklerini anlatırken 1 Ekim’e kadar da süre verdiklerini dile getirmişti.

AK Partili Kaya yaptığı son açıklamada, mülk sahipleriyle belediyenin mutabakat sağlaması halinde her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı.  SONSÖZ TV’de konuşan Kaya şunları söyledi:

“Arsa mağdurları şundan emin olsunlar; biz bu meseleyi siyaset üstü bir mesele olarak görüyoruz. Tunç Soyer kamuoyuna açıklama yaparak ‘ben çözdüm’ dedi. Biz merakla bekliyoruz. Bir gün önce görüştüm, Balçova arsa mağduru arkadaşlarla, bugünden sonra diğer arkadaşlarla da görüşeceğiz. Arsa mağdurları meselesinde belediye bir mutabakat sağlarsa, orada bulunanlarla uzlaşırsa üzerimize düşeni yapacağız. Gereken desteği de vereceğiz. Belediyenin çözümünün, bunca yıldır mağduriyet yaşayan insanları mutlu edeceği kanaatinde değilim. Burada yapılan hata şudur; sen bu sorunu bekletmişsin, unutmuşsun ve gündeminden düşürmüşsün. Geçmişte bu konuyu konuşurken, ‘önce İnciraltı’nı çözelim, sonra sizin sorununu çözeriz’, demiştik. Gerçekten bu işler çok uğraştırıcıdır. İnciraltı’nı bitirdik, planlarını açıkladık ve hemen ertesi günü arsa mağdurlarının sorununa el attık. O sırada arsa mağdurlarını unutan Büyükşehir, bir anda ‘ben bunu çözdüm’, dedi. Çözdü mü gerçekten? Bekleyelim görelim.  Çift başlılık olmasın diye 1 Ekim’e kadar kendimizi geri çektik. Bundan sonraki süreci izleyeceğiz. Biz oradaki insanların sorunlarını çözecek planlama kararına ve ortaya çıkacak mutabakata her türlü desteği vermeye hazırız”