GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Şubat 2016 Pazartesi 17:07

CHP'de Çiğli zirvesi: 4 üye Yüksel'e ne anlattı?

Çiğli’de disipline sevk edilmesi talep edilen meclis üyeleri İl Başkanı Yüksel’i ziyaret etti. Meclis üyeleri kriz için oluşturulan komisyonla görüşmeleri öncesi İl Başkanı Yüksel’e olayın iç yüzünü anlattıkları ve Belediye Başkanı Arslan’ı ve İlçe Başkanı Mertoğlu’nu şikayet ettikleri öğrenildi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP İl Yönetimi, haftalık olağan toplantısında Çiğli’de meclis üyelerinin disipline sevki, Karabağlar’da da İlçe Başkanı Yıldız için dilekçeyle verilen talebi karara bağlamak için 3’er kişilik komisyon kurmuştu.

Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif tutum sergileyen meclis üyeleri Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ’ın kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline gönderilmesini talep etmişti.

İl Yönetimi Çiğli’de 4 meclis üyesinin ilçe başkanlığı tarafından disipline gönderilmesi kararı için İlçe Sorumlusu Murat Öğüt, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Esin Doğan Metin ve İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat İrfan Can’ı görevlendirmişti.

YÜKSEL’E ZİYARET
Komisyonun meclis üyelerini çağırması beklenirken, meclis üyeleri İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ziyaret etti.

Meclis üyeleri Yüksel’e meclis ve belediye çalışmaları ile ilgili görüşlerini dile getirirken, olayın iç yüzünü anlattıkları öğrenildi. Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nu şikayet ettiği öğrenilen meclis üyeleri, mali konular, sorulara yanıt alamama ve bilgilendirilmedikleri yönündeki sıkıntılarını dile getirdikleri öğrenildi.

Meclis üyeleri ayrıca İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun Başkan Arslan’ın etkisi altında kaldığını ve Arslan’ın örgüt üzerinde baskı kurduğunu da söyledikleri ifade edildi.

İl Başkanı Alaattin Yüksel’in ise, meclis üyelerinin hafta içinde Ankara’ya yaptıkları ziyaretten dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği öğrenildi.

Meclis üyelerinin kriz için oluşturulan komisyonla da bir araya gelmeleri bekleniyor.