GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Şubat 2016 Pazartesi 13:48

Çıray’dan ‘Diyarbakır’ çıkışı: Muhatabı kim olacak?

CHP İzmir Milletvekili Çıray ziyaret fikrine karşı çıkarken, “Böyle bir heyet Diyarbakır’a gittiğinde muhatabı kim olacak?” dedi.

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Beyaz Sivil İnisiyatif platformunun Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ziyaretinde gündeme gelen ikinci Diyarbakır ziyareti talebiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çıray ziyaret fikrine karşı çıkarken, “Böyle bir heyet Diyarbakır’a gittiğinde muhatabı kim olacak?” dedi.

CHP İzmir Milletvekili, “Bu aşamadan sonra milletin unsurlarını sayarak söze başlayanlara saygı duymuyorum. Türk-Kürt ya da Çerkez-Laz diye saymak insanları bölüyor. Daha önce İzmir büyük bir jest yaptı. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ziyaret edildi. Bunun faydası olmadığı görüldü çünkü Baydemir geçen hafta milletvekili olarak yaptığı TBMM’deki konuşmada kendisini Kürdistan milletvekili olarak nitelendirdi. Diğer yandan böyle bir heyet Diyarbakır’a gittiğinde muhatabı kim olacak? Terörü halk yapmıyor ki… Diyarbakır halkı da bu durumdan şikayetçi. Terör olaylarının baş aktörü PKK’dır. İzmir’den heyet gittiğinde muhatabı kim olacak? Kimlere ‘terörü durdurun’ diyecek? Gidip PKK ile mi muhatap olacağız. PKK şu anda mafyalaşmış taşeron bir örgüttür. Güneydoğu’da vekalet savaşı yapıyor. Kısacası böyle fantezilere böyle bir ortamda yer yok. Herkes aklını başına alsın. Kimin gidip gitmeyeceğini bilmem ama ben kesinlikle gitmem. İspanya’da metroda terör faciasında iki milyon insan yürüdü. Siyasi partiler terörü karşı mitingler yapsın. Acının ne olduğunu anlamak için her eve şehit mi gelmesi lazım” ifadelerini kullandı.