GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Ağustos 2016 Pazartesi 12:21

CHP’de ‘Bütünşehir’ zirvesi: Başkanlar önerilerini sundu

Bütünşehir Yasası’nda yapılacak revizyon öncesinde bir araya gelen CHP’li belediye başkanları Ankara’da önerileri sundu. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torum başkanlığında gerçekleştirilen zirveye altı büyükşehir belediye başkanı katıldı.

EGEDESONSÖZ - Kamuoyunda ‘bütünşehir yasası” olarak bilinen 6360 sayılı kanunda yapılacak yeni düzenlemeler öncesinde çalışmalar sürüyor.

Yasanın yürürlüğe girdiği 2014 yılı öncesinden itibaren gündeme gelen eksiklikler ve yeni öneriler çeşitli platformlarda dile getiriliyordu. AK Parti’nin “yeniden düzenleme yapılacak” açıklaması sonrasında öneriler alınmaya başlandı. CHP’li belediye başkanları da iki yılda yasa uygulanırken ortaya çıkan konuları maddeler halinde anlattı.

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında gerçekleştirilen zirveye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldı.

Belediye başkanları toplantıda, yasa ile ilgili sorunları ve yeni konuları gündeme getirdi. Toplantıda tek tek değerlendirme yapan başkanlar henüz taslak halinde bulunan yeni düzenlemeye ilişkin CHP raporuna maddelerin eklenmesini istedi. Aynı zamanda Ordu’da iki dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Torun, başkanların önerilerini dikkatle dinledi, tek tek not aldı.

SIRADA İLÇE BELEDİYELER VAR
Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Şu anda taslak halinde bir çalışma var. Biz de bu düzenlemeye parti olarak önerilerimizi koyacağız. Bir rapor hazırlıyoruz. Büyükşehir belediyesi yasası ile çalışan belediyelerin faaliyetleri konusunda talepleri alıyoruz. Partimizi temsil eden başkanlarımız ile bir araya geldik. Daha sonra ilçe belediye başkanlarımız ile ayrıca toplantı yapacağız. Amacımız yasal düzenleme gerçekleştirilirken en doğrunun bulunmasıdır” dedi.