GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ağustos 2023 Cumartesi 08:56

CHP Balçova yeniden 'Aküzüm' dedi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de kongre heyecanı bugün Balçova ve Torbalı’da start alıyor. Balçova’da mahalle delege seçimleri tek liste ile geçerken bugün sandık başına gidildi. Mevcut İlçe Başkanı Murat Aküzüm’ün yeniden ve tek aday olarak seçimlere gireceği ise kesinleşti. Tek aday olarak seçime giren Aküzüm, 206 oy alarak yeninden ilçe başkanı oldu. Seçimde il delege adayları arasında bulunan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na 186 oy çıktı.

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası gözler bugün yapılacak olan ilçe kongrelerine çevrildi.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen Kurultay sürecinin ilk ayağı mahalle delege seçimlerini sonlandıran Balçova’da bugün (5 Ağustos) yeni başkanını seçmek için Balçova Termal Otel’de sandık başına gitti. 

ÇALKAYA-ÇAKMUR KAPIŞTI!

BAYIR'DAN MESAJ SELİ: PARTİYİ OLİGARŞİK YAPI ELE GEÇİRDİ

DİVAN BELLİ OLDU!
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe örgütünün gerçekleştirdiği seçimlerde Divan Kurulu belli oldu. Balçova İlçe Başkanlığı seçimi için oluşturulan divan üyeleri şu şekilde:

Divan Başkanı, Türkan Miçoğulları(22'nci dönem İzmir Milletvekili)

Divan Üyesi, Yalçın Karayılan ve Belgin Akçay.

Seçimde CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, önceki dönem Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, CHP İzmir önceki dönem milletvekili Tacettin Bayır ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü katıldı.

OY KULLANMA İŞLEMİ SONA ERDİ
Yapılan konuşmaların ardından delegeler sandık başına gitti ve ilçe başkanını seçmek için oy verdiler. Sandıkların kapanmasının ardından oy kullanma işlemi bitti ve sandıkların sayımına geçildi. 312 aktif delegenin olduğu belirtildi.

212 geçerli oyun kullanıldığı sandıktan 1 geçersiz oy çıktı. Oylama sonucunda tek adaylı seçime giren Aküzüm, yeniden ilçe başkanı oldu.

EN DÜŞÜK OY ADIGÜZEL VE ASLANOĞLU'NA!
Seçimde il yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile il delege adaylarına verilen oylar netleşti. CHP İl Başkanı Aslanoğlu'na 186 oy çıktı.

ÇİZEN ARKADAŞLARIMIZI DA KUCAKLAYACAĞIZ
Listede çıkan çiziklerle ilgili değerlendirme yapan İlçe Başkanı Murat Aküzüm, “Çizikler olağan şeyler. 300 kişinin oy kullandığı yerde bir kaç kişinin çizik, çizmiş olması olağan şeyler. Biz eleştirilere de açığız. Çizen arkadaşlarımızı da kucaklamaya devam edeceğiz. Hepsini partiye dahil edeceğiz” şeklinde konuştu.

KADIN KOTASINI YÜZDE 60'A ÇIKARDIK
Balçova’da geçen kongre sürecini değerlendiren Başkan Aküzüm "Birlik beraberlik içerisinde geçen delege seçimlerinden sonra yine birlik ve beraberlik içerisinde geçen Balçova’ya yakışır bir kongre süreci geçirdik. Balçova’nın dinamiklerine uygun, dinamik bir yönetim kuruyla kadın kotasını yüzde 60’a çıkartarak, kadınlara ne kadar önem verdiğimizi yönetim kadromuz ile göstermiş olduk” dedi.

KONU TATLIYA BAĞLANDI
Başkan Aküzüm, Kongre sürecinde Balçova Belediyesi eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile, İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel Çakmur’un tartışmasını değerlendirdi. Başkan Murat Aküzüm şunları söyledi:
“Olmasını istemediğimiz bir şeydi. Kongre süreci içerisindeki gerginlikle bu tarz şeyler olabiliyor. Sonradan tatlıya bağlanmış olması en güzel şey. Sonradan konu tatlıya bağlandı”


AKÜZÜM: İLÇE YÖNETİMİMİZ ÇOK BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATMIŞTIR
Açılış konuşmasını yapan mevcut İlçe Başkanı Murat Aküzüm, “2019 yılından bugüne geçen siz değerli üye ve delegelerin bizlere seçerek tarafımıza verdiğiniz şerefli görevi bugün itibaren tamamlamış olduk. İlçe yönetimimiz, doğal afet ve dünya tarihinin en büyük felaketi olan salgın hastalıklara rağmen çok başarılı çalışmalara imza atmıştır. Balçovamız’da üye sayımızı arttırarak devam ettik. Her bir üyemizin sorunlarının çözümünde yardımcı olduk. Sayın Başkan Fatma Çalkaya ile birlikte uyum içerisinde çalıştık. Pandemi sürecinde, Balçova’da belli ihtiyaç sahiplerine el birliği ile yardımlar edilmiştir. Tüm sivil toplum kuruluşları defalarca ziyaret edilmiş, sorun ve tavsiyeleri dinlenmiş sıkıntılarında her daim yanlarında olunmuştur. İlçe binamızda ve büyük salonlarda geniş kapsamlı toplantılar düzenledik. Balçova’da bulunan her haneye tek tek gidilerek sohbet edilmiş ve ihtiyaçları belirlenmiştir. Buna karşın çalışmalar geçekleştirilmiştir. Yarım adada bulunan tüm ilçe örgütleri ile birliktelik sağlanmış ve uyum içerisinde çalışılmıştır. Seçim sürecinde ilçemizde esnaf yerleri Pazar yerlerinde vatandaşla görüşülmüş geniş mitingler yapılmıştır. İlçemizde başarılı ve sorunsuz bir seçim dönemi gerçekleştirilmiştir. Burada yapraklarımızı tek tek anlatmak istemiyorum. Bu çalışmalar için bize destek veren tüm CHP’li üyelerimize değerli meclis üyeleri ve belediye başkanımıza tüm yönetimime teşekkür ediyorum” dedi. 

BİZİM ÖRGÜTÜMÜZ AŞAĞIDAN YUKARIYA YAPILANIR!
İlçe Kongresinin divan başkanlığını yapan ve Cumhuriyet Halk Partisi 22’nci dönem Milletvekili Türkan Miçoğulları, “Yıllar sonra yeniden bir aradayız. Gönül isterdi ki iktidardan sonraki kongreden sonra bir arada olalım. 2 ay önce bir seçim geçirdik çok heyecanlı ve umutluyduk çok koşturduk koşturdunuz. Ama sonunda üzüldük. Kırıldık umudumuz kırıldı öyle mi? Hayır, umudumuzu kırmayacağız. Yenilebiliriz kaybedebiliriz ama biz umudu örgütleyeceğiz. Biz umudu örgütleyenleriz Cumhuriyet Halk Partilileriz. Biz Atatürk devrim ve ilkelerini geçmişten geleceğe taşıyacak olan yolcularız. Bir divan başkanı olarak kongrenin sağlıklı geçmesi için az konuşacağım. Anayasada yazılı olmasına rağmen tamamen yok edilmiş durumda. Laiklik anlamında çok uzaklaştırılmış. Laiklikten uzaklaşılmış laik eğitim dincilerin değil dinleri de inkâr eden tarikatların eline bırakılmış. Hiçbir İslam ülkesinde olamayan anlayışlar bizim ülkemizde kol geziyor. Demokrasi var mı? Hayır… Demokrasi hukuk var diye azcık konuşanlar hapiste hırsızlar yolsuzlar dışarıda. Pahalılık enflasyon almış yürümüş. Asgari üret sadaka noktasında bile değil. Birileri sanki lütfedip para veriyor gibi veriyorlar. Emeklinin ücreti konuşulacak halde bile değil. Emekliler yakında evsiz kalacak durumda. Sokakta kalan emekliler ile karışılacağız yakında. Ülkemiz talan ediliyor saygı duruşunda bu ülkeyi bize emanet edenlere saygı duruşu gerçekleştirdik. Ayağa kalkmayın ama içinizden bir saygı duruşunu da ağaçlar kesilmesin diye direnen yaşlı kadınlar gönderin. Bilimsel akla dayalı hiçbir iş yapılmıyor. Yapılan işlere kimsenin aklı ermiyor. Bu kongrelerde biz örgütümüzün yapısını gerçekleştiririz. Bizim örgütümüz aşağıdan yukarı yapılanır. İlçe kongrelerin en önemli özelliği en uçtaki emektarlarımızın yani mahalle temsilcilerin düşünce ve duygularını bu kongrelerde konuşup yukarıya iletilmesidir. Bugün burada konuşacak olan delegelerdir sizlersiziniz” şeklinde konuştu. 

BU DEMOKRASİ ŞÖLENİNDE BULUNMAKTAN ONUR DUYUYORUM
Balçova İlçe Kongresinde konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Örgütünün Kıymetli Üyeleri, Ülkemizde Kurtuluşun ve Demokrasinin Öncüsü; Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi ve partimin bir Belediye Başkanı olarak bu Demokrasi Şöleninde bulunmaktan onur duyuyorum. Onur duyuyorum çünkü Balçova’ya 20 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını getiren kadrolarla aynı salondayım. Yine son seçimlerde sokak sokak gezerek Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balçova’da % 75 gibi rekor bir oy almasını sağlayan ekiple aynı salondayım” dedi. 

İSTEDİĞİMİZ SONUCA ULAŞAMADIK BUNUN ÇOK NEDENİ VAR!
Mayıs ayında gerçekleştirilen genel seçim sonuçlarına atıf yapan Başkan Çalkaya, “Sizler bizim yol arkadaşımızınsınız. Evet, mayıs ayına seçim yaşadık, çok umutluyduk buradaki herkes gece gündüz, 24 saat kapı kapı, ev ev çalıştı. Çoğumuz çoluğumuzu, çocuğumuzu, eşimizi bıraktık ve mücadele ettik. Ama ne yazık ki, istediğimiz sonuca ulaşamadık. Bunun çok nedeni var. Biz genelde her iki kişiden bir tanesinin oyunu aldık ancak karşımızda sadece parti yoktu. Devletin tüm imkânları vardı. Ona rağmen yüzde 48 gibi bir oy aldık” ifadelerini kullandı. 

ENİNDE SONUNDA BU İKTİDARI GÖNDERECEĞİZ!
CHP’nin umudunu kaybetmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Fatma Çalkaya, “Gönül isterdi ki iktidar olalım. Ve bu kongreyi iktidar partisinin belediye başkanı olarak konuşma gerçekleştireyim çok isterdim ancak olmadı. Peki, şimdi biz umudumuzu yitirecek miyiz? Umut olmadığı sürece başarı olmaz. Önümüzdeki aylarda cumhuriyetin 100’ncü yılını yaşayacağız. Onlar pes etmediler. Bizde pes etmeyeceğiz… Her şeyi bir kenarıya bırakacağız daha da yan yana omuz omuza birbirimize destek olacağız ve eninde sonunda bu iktidarı göndereceğiz. Buradan söz verin umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Ben bir anneyim 2 çocuğum var hepimiz onlara borçluyuz. Birbirimizi yemekten eleştirmekten vazgeçeceğiz birbirimize el omuz vereceğiz ve dimdik duracağız. İktidarla mücadele edeceğiz. Bu salonda kadınları görüyorum. Bir kadın ayağa kalkarsa dünya kurtulur. Balçova kadın kenti. Ben kadınlarımıza inanıyorum. Ne yaparsa kadınlar yapar ve kadınlar bu ülkeyi kurtaracak. Yılmak, korku yok. Mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

BURADAN ÇIKACAĞIZ YEREL SEÇİMLERE ÇALIŞACAĞIZ!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Balçova ilçe kongresinde ‘Yerel seçim’ çalışmalarına dikkat çekti. Başkan Aslanoğlu, “Dostların arasına hoş geldiniz. 28 Mayıstan sonra AK Parti ve yalakaları topyekûn bir savaş başlattılar. İlçe ve il belediye başkanlarımızı sıkıştıracak ne varsa yaptılar. Muhalif kim varsa yıldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz yılmayacağız sizler sayesinde dimdik ayaktayız. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Tüm kaos planlarına, algı oyunlarına rağmen mücadele ediyoruz. Gece gündüz çalışan belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, ilçe ve il örgütümüze sahip çıkacağız. Biz birbirimiz ile hayal kırklığına uğratacağız. CHP dimdik ayaktadır. Partimize sahip çıkıyoruz çünkü, CHP Türkiye’nin şemsiyesidir. Adalet bekleyen herkesin beklediği demokrasi şemsiyesidir. Toplum bizlere umut olarak bakıyor. Kurtuluşun adresi olarak bakıyor. Onlar bize böyle bakarken bizim kendi içimizde birbirimize düşme lüksümüz yok. Kim makam, koltuk ya da başka bir nedenden dolayı partimizi tartışmaya alan, üyelerimizi ayrıştırmaya kalkanlar, Kongrelerimizi hiçe sayan bir fırsatçılığa kalkışırsa karşılarında partimizin korkmaz neferlerini bulacaktır. 6 oka gönülden inanan hepimizi bulacaktırlar. Bizim derdimiz bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak, toplumu AKP belasından kurtaracak kadrolar ve fikirler çıkarmaktır. Kentimiz ve ülkemiz için umut ışığıdır. 100 yıllık köklü bir partiyiz. Tüm dünya biliyor ki CHP Türkiye’deki demokrasiyi tarif eden ana organdır. Bizler kongrelerimizde partimizin ve ülkemizin geleceğine yön verirken birileri uzun süredir partimize sözüm ona ayar vermeye çalışıyorlar. Sizlerin huzurunda söylüyorum, CHP’nin geleceğine sadece, CHP’nin üyeleri ve delegeleri karar verir. Bu değişimi diline dolayarak partimize ve genel başkanımıza hakaret eden yandaş kanallar bizim adımıza karar vermez. Seçim zamanı kıyıda saklanmışlar bizim adımıza karar veremezler. CHP’de kaos çıksa da ben koltuk kapsam yada pekiştirsem diyenler bizim için karar veremez. Seçimde ter akıtan zor zamanda partisinin yanında duran CHP’nin geleceğine de değişimin nasıl olacağına da sizler karar vereceksiniz. Hepimiz memleketin ahvalini biliyorsunuz. Geleceğimizin nasıl belirsiz hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Hakkını arayanın terörist ilan edildiğini biliyoruz. Saray rejimi zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapamaya çalışıyor. Yağ, süt, yumurta akaryakıt almış başını gitmiş. Asgari ücret Afrika ülkeleri haline düşmüş durumda. Bunlar sarayın giderine her gün 15 milyon harcayacak parayı buluyorlar. Emekliye zam parası bulmuyorlar. Para lazım olursa hemen vergilerle toplumun üstüne biniyorlar. Öylesine bir pişkinlik içindeler ki kendi zamları yüzünden CHP ve CHP’li belediyeleri suçlamaktan da geri durmuyorlar. Akaryakıt 40 liraya dayanmış gerçek enflasyon yüzde 150 ye dayanmış dönüp toplu taşımaya neden zam yapıyorsunuz diyorlar. Belediye otobüsleri su mu yakıyor? Belediyeler hizmetlerine devam edebilmek için zam yapmak zorunda kalıyorlar. Hadi belediyelerin kullandığı mazottan ÖTV’yi kaldırın bizde vatandaşımıza ucuza taşıma hizmeti sunalım. Yalanın montajın AKP parti devletinin kurbanı olduk, Elbette suçu sadece montaj kasetlere ve yalan siyasete atmayacağız hepimiz özeleştiride bulunacağız. Özeleştiride bulunmak demek kendinden başlamak demek. Doğrudur eksiklerimiz var en tepeden en aşa kadar eksikliğimiz var. Bu eleştirilerin konuşulacağı yerler buralardır. İnternette sosyal medyada gazeteler de konuşmayacağız. Partinin eleştirileceği yer partinin toplantılarıdır. Burada söylenen her sözü tek tek not alıyoruz. Burada konuşulan her bir kelimeyi hem divanımız hem il yönetimimizi yukarıya ulaştıracak. Kurultayda bunlara cevap alınmasını sağlayacağız. Size söz sözde yetkide karar da sizde olacak. Her sözünüzü genel merkeze ileteceğiz. Kongrelerimiz bize güç katmak için toplanır bugünde daha güçlü ve birlik içinde çıkacağımızdan şüphem yok. CHP ilçe örgütü olarak tek yumruk olup sahada vatandaşımız ile buluşacağız. Yerel seçimlere hazırlanırken ilk kez bu kongreyi yapıyoruz. Kongrelere erken zamanda başladık. Hepinizden rica ediyorum yerel seçim takvimi başlayana kadar birbirimizi yıpratmadan, var olan tüm arkadaşlarımıza destek vererek yürümeye devam edelim. Yerel yöneticilerimiz belediye başkanlarımız bu partinin öz evlatlarıdır. Yaklaşık 7 ay sonra yapılacak yerel seçilmelerde bugünden daha çok belediyeye sahip ocağına inanıyorum. Hedefimiz İzmir’de 30 ilçe belediyesinin 30’unda almak. Ve Büyükşehir Belediyesini de kazanarak, CHP bayrağı dalgalandırmak. Kongrelerden sonra vatandaşımız ile kucaklaşmak için sahaya ineceğiz. Yarın hemen bu salondakiler vatandaşlarımızın yanına giderek yerel seçim çalışmalarına başlayacak. Yerel seçimleri biz kazanacağız burası Balçova burası İzmir. Bu zafer ne ilk olacak ne son olacak. Bu mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bu zaferlerimizi kazınacağız.

CHP DÜNYANIN EN BÜYÜK HOLDİNGİDİR, GELECEK OLAN HOLDİNG YÖNETMEYE GELİR!
Balçova Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ‘CHP’ içerisindeki değişim tartışmalarını yorumladı. Ve delegelere, partinin değişimini birlikte planlayalım’ çağrısında bulundu. Başkan Çalkaya şunları söyledi:

“Senin döneminde işçiler Ankara’ya yürüdü. Kadın diyeceksiniz, bir tane kadın meclis üyeniz zor sayılır. Burası atıp tutulacak yer değil. Burası Balçova… Bileceksiniz nerede olduğunuzu. Bu kent Türkiye’nin en yüksek kadın örgütlenmesinin olduğu yer. Bakacaksın, hesaplayacaksın öyle konuşacaksın. 2002 seçimleri CHP’nin oy oranı yüzde 38. 2004 yüzde 38.8 ben seçim kazandım. 2 tane deve dişine rağmen. Ben tırnaklarımla seçim kazandım 11 kilo verdim. ilk seçimimde 68’i buldum. Burası öyle sol bir kent değil. 1962’de belediye kurulmuş. Adalet partisi almış eline iktidarı taa 1978’e kadar. Katırcıoğlu burada belediye başkan adayı olmuş seçilememiş. Sonrasında bağımsız girmiş ve almış. Burası sağ bir kent. Yüzde 78’i nasıl buldum biliyor musunuz? Çalmadık kapı bırakmadım. Dünyada en kutsal şeylerden bir tanesi emek. Eğer emeğin hakkını vermiyorsan hikayesin. Vurur tokatı geçer emek. Ve öyle oldu. Özfatura buraya kendiliğinden gelmedi. Hep bize 28’nden itibaren tüm televizyon kanalları bize bir şey anlattı. ‘Bitti’ dediler. Hayır arkadaşlar bu ülkenin yüzde 60’ını biz yönetiyoruz. Öyle bir algı oluşturuldu ki CHP bitti. CHP bu ülkede 60 milyon insanı yönetiyor. Bitti dediler çünkü herkesin dini imanı başka. İktidar olmak mı? Türkiye’nin en büyük holdingi CHP’dir. Onun başına oturmak mesele o. O günden itibaren sistematik bir şekilde bu aşılandı bize. Nereye bitti? Önümüzde yerel seçimler var hepimiz koşturacağız. 12 Eylül’de 19 gün ben tezgahta kaldım. 2.5 yıl yattım. Bir tek şey için ben çalmadım çırpmadım. Bu ülkenin insanını sevdiğim için yattım. Aklınızı başınıza alın 8 ay kaldı. Mücadele edeceğim, hayat böyledir. Emek ve sermaye 1980’de bitti. Yeni çelişkiler buldular. Türk-Kürt çelişkisi, Alevi-Sunni çelişkisi. Bu çürük bir elmanın şekere bandırılmış halini bize geri yedirmeye çalışmaları. Biz bu Cumhuriyeti kurduk. Zannetmeyin bu cumhuriyeti birileri kurdu. Hepimiz kurduk bu cumhuriyeti. Biz neyin peşinde koşuyoruz? En büyük çelişki bunlar değil, en büyük çelişki emeğin ve sermayenin çelişkisi. Ben o süslü elmayı yemeyeceğim. Sizlerde yemeyin. ‘değişim’ ise değişim. Bir partide değişim tüzükle olur. Oturusunuz bir partiyi ya sağa kaydırırsınız yada Ecevit’in yaptığı gibi merkez sol parti yaparsınız. Veya daha soluna kaydırırsınız. Değişim budur öbürküler hikaye. Herkes o koltuklardan bir tanesine ben oturmak istiyorumun derdinde. Kafa zihniyet değişmeyince ne değişir. Biz bir tek şey yapacağız. Tüzükle ilgili genel merkeze harika bir çalışma yaptılar. Oturacağız bu partinin gelecekteki rolün ne olacağını anlatacağız genel merkeze. Parti ya soluna dönecek ya dikine gidecek yada sağa dönecek. Buna sen ve ben karar vereceğiz. Bunun haricindeki değişimin adı değişim değil. Ötekinin adı koltuğa biraz da ben oturmak istiyorum. Çünkü, CHP dünyadaki en büyük holdingler den bir tanesi. Müthiş bir mal varlığı var. Adam onu yönetmeye geliyor. Yakın çağı iyi inceleyin, müteahhitliğin en büyük özelliği sen bırak ben gireyimdir. Biz bunu yaptırmayacağız. 2002’de her şeyin kötü olduğu dönemde, biz burada 2004’de seçimi kazandık. Her şey kötüye giderken Balçova’da her şey iyiydi. Bunun da mimarı sizsiniz. Balçova çağdaş ve aydınlık insanların yaşadığı bir kent. Türkiye’ye bunu hakim kıldığınızda CHP Türkiye’de yüzde 70’leri bulur. Biz oy alamadıysak sebebi sosyolojik nedenler bunlar üzerine çalışmalıyız. Biz Balçova’da camiye de yatırım yaptık, Türkiye2de ilk defa Cemevi bir ibadethanedir de dedik. Seçim döneminde Kılıçdaroğlu’nun gitmediği yeri kalmadı. Belki biz kendimizi bu topluma iyi anlatamadık bunları değerlendirmemiz lazım. Zaten bunları değerlendirdiğimiz gün biz iktidarız. Yeter ki güçlü olalım. Hayatta hiçbir şeyin şansla ilgisi yok. Her şey bilimsel yöntemlerle oluyor. Madde bağımlılığı aldı başını gidiyor. Bunu temizlediğimiz gün gençlik harekete geçer. Gençlik harekete geçince bu ülkede her şey değişir. Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir. Partinin gelecekte alacağı rolde hepimizin katkısı olsun. Partinin rolünü yukarıdakiler belirlemez. Birileri bizi yönetsin istemiyorsanız emek harcayın. Gelin yazalım çizelim parti nereye gidecekse rotayı oraya çevirelim. Burada nutuk atmak kolay, ancak mücadele edelim. Burada anlattı arkadaş başarılıydım dedi. Madem öyle takunyalı neden geldi? Bizi unuttu zannettiler ben unutmam, biraz sizlerde kurcalayın unutmazsınız”

LİSTE BELLİ OLDU
Kongrede seçime girecek liste de belli oldu. Tek adaylı gerçekleştirilecek kongrede Aküzüm ve yeni yönetim delegelerden oy isteyecek: