GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ağustos 2023 Cuma 16:30

AK Parti-CHP, Disney'e karşı birleşti

Disney Plus Platformu'nun yerli içeriklerinden 'Atatürk' dizisini çıkarma kararına tepkiler gelmeye devam ediyor. İzmir’den ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney Plus platformu, 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı ‘Atatürk’ dizisini yayınlayacağını açıklamıştı. Geçen haftalarda sürpriz bir şekilde yerli içerikleri kaldıran platform, “Atatürk” dizisine de yer vermeme kararı aldı. İptal kararının Ermeni lobisinin baskılarıyla alındığı öne sürüldü.

Karara ülke çapında büyük tepki gelirken, CHP de Disney Plus'ı boykot çağrısı yapmıştı. Disney Plus'ın kararına bir sert tepki de İzmirli siyasetçilerden geldi. Önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ardından ise AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’dan tepkiler geldi.

BAŞKAN SOYER: O’NU SİLMEYE YOK ETMEYE YETMEZ!
Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Başkan Soyer şu ifadeleri kullandı:
Ne TV kanalları, ne medya tröstleri O'nu silmeye, yok etmeye yeter! 
Savaşın son gününü zaferle, zaferin ilk gününü barışla taçlandırmış Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk asırları aşan bir dünya lideridir. Seyrini değiştirdiği tarihle tüm dünyaya damga vuralı çok olmuştur.

Elbet, bilmeyenler de unutanlar da öğrenir…

İNAN: HAFIZAMIZDAN ÇIKMAYACAĞINI BELİRTİYORUZ!
Sosyal medya hesabından videolu açıklama yapan Eyyüp Kadir İnan şu ifadeleri kullandı:

“Disney + ve yönetimi, hem ülkemizde hem bu ülke gençliğinde yaptığı çalışmalarda bu saatten sonra hiçbir karşılık bulamayacaktır. Bu fikir özgürlüğü ile bağdaşamaz bu sanat politikaları ile bağdaşmaz. Her türlü konuda her türlü hassasiyetleri ile tepkilerini koyan ünlülerimizin, sanatçılarımızın konu Disney+ olunca sessiz kalmalarını anlamsız buluyoruz. Milli mücadelemizin başkahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu saygınlıkta dahi sessiz kalan ünlülerimizin de samimiyetini test etmiş bulunuyoruz. Ve kendilerini de bu sessiz moda aldıkları durumu da bu ülkenin gençleri olarak asla unutmayacağımızı ve hafızamızdan çıkmayacağını da belirtmek istiyoruz”