GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mart 2024 Çarşamba 19:07

CHP adayı Tugay'dan 'anket' açıklaması: AK Parti'ye fark atıyoruz!

Bazı kamuoyu araştırmalarında ortaya çıkan Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ ile puan farkının az olduğu iddialarına yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "anket sonuçları ve sahadaki gözlemlerimiz kesinlikle arada önemli bir fark olduğunu gösteriyor" dedi. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise iddiaların basın tarafından ortaya atıldığını belirterek eleştirilerde bulundu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi'nde bugün gerçekleştirilen toplantı sonrası İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantı, saha çalışması ve anket sorularına yanıt veren siyasiler önemli mesajlar verdi.

ASLANOĞLU: 25 GÜNÜ PLANLADIK
Toplantı ile ilgili bilgi veren Aslanoğlu, "en başından beri bugüne kadar yapılan çalışmaların tamamı gözden geçirildi. Yapılması gereken, daha farklı yapmamız gereken, daha fazla katkı koymamız gereken yerlerde, ilçe yöneticilerimiz tarafından, ilçe başkanlarımız tarafından tarafımıza son durumlar iletildi. Bundan sonraki son 25 günün programı hep beraber görüşüldü" dedi.

 ÖZEL 12'SİNDE İZMİR'DE 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yakın süreçte İzmir e gelip gelmeyeceği sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, "Gelecek inşallah. 12'si gibi gözüküyor.  Güney hattında çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

 TUGAY: BİZİ MOTİVE ETTİLER
Toplantıyı değerlendiren Cemil Tugay ise, "İlçe örgütlerimiz, ilçe başkanlarımız çok motiveler, çok böyle birlik, beraberlik havasındalar. İnanın bizi motive ettiler ve çok mutlu olduk.  Genel olarak önerilerini ilettiler ilçe başkanlarımız. Hepsi de zaten aşağı yukarı hepimizin bildiği, konuştuğu şeylerdi. Çok çok güzel bir toplantı oldu" ifadelerini kullandı.


ASLANOĞLU'NDAN BASINA ELEŞTİRİ: SİZLERİN ELİYLE KAMUOYUNA YANSITILAN BİR ŞEY 
Bazı kamuoyu araştırmaları firmaları tarafından yapılan anketlerde Dağ ile Tugay arasında az bir fark olduğu yönünde yapılan değerlendirmeler olduğu ile ilgili gelen soruya yanıt veren Aslanoğlu, "Bu seçim en uzak ara kazanacağımız seçimlerinden biri arkadaşlar. Böyle bir şey yok. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Bu her gün sizlerin eliyle anlamsız bir biçimde kamuoyuna yansıtılan bir şey haline dönmeye başladı. Puan farkı az. Şöyle böyle. Hiçbir böyle bir şey yok. Elinizde var mı bir anket de böyle bir şey söylüyorsunuz? Siz bir ankete bakarak mı söylüyorsunuz? Neye dayanarak söylüyorsunuz?" diye konuştu.

TUGAY: ARADA ÖNEMLİ BİR FARK VAR
Anket sonuçlarında sorun olmadığını belirten Tugay, "Benim kendi adıma, daha güvenilir bulduğum anket sonuçları ve sahadaki gözlemlerimiz kesinlikle arada önemli bir fark olduğunu gösteriyor" diye konuştu