GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mart 2024 Çarşamba 17:37

CHP İzmir'de kritik zirve... Tugay'dan 'parti içi dizayn' mesajı!

İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütünde gündem 31 Mart yerel seçimleri oldu. Toplantıda konuşan İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay dikkat çekici uyarılarda bulundu. Toplantıda Tugay'ın belediye başkanı olduğu zaman örgüte müdahale edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Tugay'ın kendisinin sadece belediye başkanlığına talip olduğunu, parti içi dizayn gibi konulara girmeyeceğini belirttiği aktarıldı.

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü 31 Mart yerel seçimleri kapsamında İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde bir araya geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay başkanlığında bir araya gelinen toplantıya Milletvekili Ednan Arslan, 30 ilçe başkanı, geçmiş dönem İzmir Milletvekili Kani Beko katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda gündem seçim çalışmaları oldu.

İLÇE BAŞKANLARI KONUŞTU
Toplantıda söz alan ilçe başkanları ilçelerindeki mevcut sorunları gündeme getirdi. Seçim döneminde özellikle maddi açıdan yeteri kadar destek görmediklerini belirten ilçe başkanları mevcut belediye başkanlarının maddi ve manevi olarak destek vermediklerini belirtti.

Mevcut belediye başkanlarının seçim çalışmalarında örgüte destek vermediğini açıklayan ilçe başkanları, bazı isimlerin çalışmalar konusunda da engelleyici tavırlar içinde oldukları yönünde şikayetlerini iletti.
Toplantıda ayrıca aday adayı olan ancak aday gösterilmemesi sonrası karşı partilere çalışan isimler de gündeme geldiği öğrenildi.

BİRLİK İÇİNDE OLUNMAYA DİKKAT EDİN
İlçe başkanlarının söylemleri sonrası söz alan İl Başkanı Aslanoğlu ve Büyükşehir Adayı Tugay örgütün birlik içinde olması için çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı. Seçimlere kısa bir süre kaldığını belirten isimler sorunlara yönelik çözüm odaklı olunulması gerektiğini ve sorunların dile getirilmek yerine çözümü için çaba harcamasının önemine vurgu yapıldı.

Maddi açıdan destek alınamadığı eleştirilerine de yanıt veren ikili imece usulü ile sürecin çözülmesi gerektiğini belirttiği öğrenildi.

Toplantıda ayrıca meclis üyesi adayları, ilçe başkanları ve ilçe yönetiminin sosyal medya kullanımlarına dikkat etmeleri gerektiği ve paylaşımlarının partiye ve seçim çalışmalarına zarar verebileceği konusunda uyardığı da öğrenildi.

Kırgınlar ile ilgili de uyarıda bulunan siyasiler kapı kapı dolaşarak gönüllerinin alınması gerektiği belirtildi.

BENİM İŞİM BELEDİYECİLİK
Toplantıdaki bir diğer konu ise Tugay-parti ilişkisinin nasıl sürdürüleceği konusu oldu. Toplantıda Tugay'ın belediye başkanı olduğu zaman örgüte müdahale edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Tugay'ın kendisinin sadece belediye başkanlığına talip olduğunu, parti içi dizayn gibi konulara girmeyeceğini belirttiği aktarıldı. Tugay'ın ayrıca partinin seçilmiş il başkanının Aslanoğlu olduğunu ve parti içi konularla onun ilgileneceğini, kendisinin de sadece belediyecilik yapacağını aktardığı bildirildi.